2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi Açilis Seremonisi Yapildi

Italyanlarin dünyaca ünlü tenoru Andrea Bocelli, açilista sahne aldi.

2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nin (EURO 2020) açilis seremonisi yapildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini dolayisiyla bir yil ertelemeli düzenlenen EURO 2020'nin Türkiye ile Italya arasinda oynanan ilk maçi öncesi Roma Olimpiyat Stadi'nda açilis seremonisi gerçeklestirildi.

Sampiyonanin açilis sovu, 1960'tan bugüne kadar oynanan Avrupa sampiyonalarindan görüntüler stat skorbordlarina yansitilmasi ve eski Italyan milli futbolcular Alessandro Nesta'nin Francesco Totti'ye futbol topunu vermesiyle basladi.

Italyan Polis Bandosu'nun müzik dinletisiyle devam eden gösteride, eszamanli olarak stat çatisindan davulcular iple sarkitilarak sov yapti.

Organizasyonda, Italyanlarin dünyaca ünlü tenoru Andrea Bocelli de sahne aldi. Bocelli, Italyan besteci Giacomo Puccini'nin ünlü bestesi "Nessun Dorma" aryasini seslendirdi.

Boccelli'nin performansi sirasinda yapilan havai fisek ve isik gösterileri de ilgiyle izlendi.

Daha sonra Hollandali DJ Martin Garrix'e ait, U2 ikilisi Bono ve The Edge'in de yer aldigi "We are the People" isimli parçanin çalinmasiyla açilis etkinligi son buldu.

- Iki takimin da resmi sarkilari çalindi

Karsilasma ve açilis sovu öncesinde iki takim da isinirken, ev sahibi statüsünde olmasi sebebiyle önce Mustafa Sandal'in A Milli Futbol Takimi'na destek için hazirladigi özel sarkisi çalindi. Türk taraftarlarin Sandal'in sarkisina coskuyla eslik ettigi görüldü.

Daha sonra da Italyan rock grubu Negramaro'nun Italya Milli Takimi için hazirladigi "Un amore cosi grande" isimli sarkisi statta çalinirken, Italyanlar da kendi sarkilarina eslik etti.

Kaynak: AA