Türkiye Rafting Sampiyonasi 1. Ayak Yarislari Rize'de Basladi

Türkiye Rafting Federasyonu Baskani Fikret Yardimci: 'Dünya Rafting Sampiyonasi'nda 50 ülkeden 80 takimla yarisacagiz. Insallah Istiklal Marsi'mizi okutup ayyildizli bayragimizi göndere çektirecegiz'

Türkiye Rafting Sampiyonasi 1. ayak mili takim seçme yarislari Rize'de basladi.

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Rafting Federasyonunca Firtina Vadisi Recep Yazicioglu Kano ve Rafting Parkuru'ndaki yarislar, 40 ilden 50 kulüp ve 350 sporcunun katilimiyla gerçeklestiriliyor.

Vatandaslarin da ilgi gösterdigi ve renkli görüntülere sahne olan organizasyonda sporcular en iyi dereceyi elde edebilmek ve milli takima seçilebilmek için büyük çaba sarf etti.

Üç gün devam edecek sampiyona sonunda dereceye giren sporcular Fransa'daki yarislarda Türkiye'yi temsil edecek.

Rafting Federasyonu Baskani Fikret Yardimci, gazetecilere yaptigi açiklamada, Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesi'nde huzurun hakim olmasiyla rafting alaninda çok sayida sporcu yetistirdiklerini söyledi.

Sampiyonaya 40 ilden 50 takimin katildigini vurgulayan Yardimci, "Hakkari, Van, Çatak, Bingöl'den de sporcularimiz var. Toplam 350 sporcu yarisiyor. Yarislar yapilirken 80 hakem de bölgede egitim görüyor. 28 Haziran-4 Temmuz tarihlerinde Fransa'da yapilacak. Dünya Rafting Sampiyonasi için milli takim seçmelerini yapacagiz. Ülke klasman basarisi olarak 360 madalya ile dünya sampiyonuyuz. Dünya Rafting Sampiyonasi'nda 50 ülkeden 80 takimla yarisacagiz. Insallah Istiklal Marsi'mizi okutup ay-yildizli bayragimizi göndere çektirecegiz." diye konustu.

Yardimci, sampiyona bittikten sonra milli takima seçilen sporcularin 15 gün boyunca kampa devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yarislarin ilk gününü Cumhurbaskani Basdanismani Gülsen Orhan da takip etti. Orhan, yarislarin baslangicini yapti.

Gülsen Orhan, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, Türkiye'nin her kösesinde sampiyonaya katilan sporcularin oldugunu belirtti.

Raftingde çok önemli yol katettiklerinin altini çizen Orhan, "Cumhurbaskanimizin öncülügünde Gençlik ve Spor Bakanligi tesvikleri ile çok büyük mesafe aldi rafting doga sporu. Çok bilinen bir spor dali degildi. Özellikle Dogu ve Güneydogu illerimizde, arazisi dogasi sarp olan yerlerde, gençler arasinda çok önemsenen spor oldu. Fransa'da düzenlenecek sampiyonaya onlari da gönderebilecek olmak çok önemli. Sporcularimiz orada yarisacak ve gögsümüzü kabartacak. Türkiye raftingde, atletizmde bir çok dalda adindan söz ettiren bir konuma geldi. Onlarla gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA