Türkiye-Italya Maçina Dogru

Italya Teknik Direktörü Roberto Mancini: 'Türkiye'ye büyük saygim var çünkü çok güçlü bir takim'.

2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nin (EURO 2020) açilis maçinda yarin Türkiye ile karsilasacak Italya'nin teknik direktörü Roberto Mancini, güçlü bir rakibe karsi zorlu bir müsabaka oynayacaklarini söyledi.

Mancini, çevrim içi düzenlenen basin toplantisina savunma oyuncusu Giorgio Chiellini ile birlikte katildi.

Açilis maçlarinin zor oldugunu belirten Italyan teknik adam, "Ilk maç, çok zor bir maç olacak. Rahat bir sekilde bu maça hazirlandik ve amacimiz tabii ki kazanmak. Çok zor ama bundan keyif de almamiz gerekiyor. Türkiye'ye büyük saygim var çünkü çok güçlü bir takim. Iyi hazirlandik. Bildigimiz seyleri yapacagiz ve zor maç olsa da rahat bir sekilde oynayacagiz." ifadelerini kullandi.

Mancini, turnuva öncesi kaleme aldigi mektupla ilgili gelen bir soru hakkinda, "Basimiza gelen tüm süreci anlattim. Su an pandemide durum iyiye dogru gidiyor. Asil amacimiz halkimizin yüzünü biraz gülümsetmek. Geçirdigimiz zor dönemin üstesinden gelmek. 90 dakika boyunca insanlara mümkün oldugu kadar iyi zaman geçirtmek istiyoruz. Daha önce de söyledigimiz gibi, yapmamiz gerekenleri düsünmemiz, neye odaklandigimizi iyi bilmemiz gerekiyor. Aslinda bu mektubu futbolun içindeki herkes için yazdim. Böyle bir turnuvada bütün ülkenin maçi takip ettigini biliyorum. Herkesi ilgilendiren bir turnuva oldugunu düsünüyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Italyan teknik adam, takimina güvendiginin altini çizerek, "Inanilmaz oyuncularimiz, harika bir takim ruhumuz var. Uzun zamandir beraber eglenerek çalisiyoruz. Amacimiz tabii ki Londra ve Wembley'e ulasmak." seklinde konustu.

Mancini, tribünde 16 bin taraftar olacagini hatirlatarak, "Ne kadar taraftarimiz olursa o kadar mutlu oluruz. 16 bin kisi bizim için çok önemli. Tabii ki bunun içinde Türk taraftarlar da olacak. 16 bin kisinin karsisinda oynamak, uzun süren bir salgin döneminden sonra çok güzel olacak." açiklamasini yapti.

Mancini, Pellegrini'nin sakatligi nedeniyle üzgün olduklarini ve bir an önce takima dönmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

- Chiellini: "Yarinki müsabaka kolay bir maç degil"

Deneyimli savunma oyuncusu Giorgio Chiellini, Türkiye karsilasmasinin zorluguna dikkati çekti.

Çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini anlatan Chiellini, "Biz en iyi sekilde hazirlandik. Yarin sahada bu belli olacak. Büyük bir cosku ile buraya geldik. Birçok güçlük olacak. Yarinki müsabaka kolay bir maç degil. Burada büyük bir denge olacak. Zor bir maç olacak ama kazanmaya haziriz. Bence harika bir aksam yasanacak. Çok iyi hazirlandik, iyi bir kamp dönemi geçirdik. Yarinki maçin harika geçmesini bekliyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA