Türkiye Aticilik Ve Avcilik Federasyonu Baskani Arman Açiklamasi 'Avrupa Tüm Dallar Sampiyonasi'ndan Mutlu Döndük'

Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu Baskani Ufuk Arman, "2021 Avrupa Tüm Dallar Aticilik Sampiyonasi'ndan mutlu döndük, havali tabanca erkekler kategorisinde takim üçüncülügü, havali tabanca genç kadinlar kategorisinde ise takim ikinciligi elde etmemiz bizleri sevindirdi." dedi.



Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu yöneticileri ile milli takim teknik heyeti ve sporcular, Türkiye Spor Yazarlari Dernegi Ankara Subesinde basin mensuplariyla bir araya geldi.

Etkinlige, Hirvatistan'in Osijek kentinde düzenlenen 2021 Avrupa Tüm Dallar Aticilik Sampiyonasi'nda 10 metre havali tabanca büyük erkekler takim müsabakasini bronz madalya ile tamamlayan milli aticilardan Yusuf Dikeç ve Ismail Keles ile 10 metre havali tabanca genç kadinlar takim müsabakasinda gümüs madalya elde eden Simal Yilmaz, Yasemin Beyza Yilmaz ve Ilayda Nur Çürük de katildi.

Burada basin mensuplarina açiklamada bulunan federasyon baskani Ufuk Arman, salgin dönemi sartlarina ragmen sampiyonada derece kazanilmasindan memnuniyet duydugunu belirterek, "Subat ayinda yapilmasi planlanan Havali Silahlar Avrupa Sampiyonasi salgin nedeniyle iptal oldugu için o sampiyona da eklendi. Dolayisiyla Hirvatistan'da yaris ve yarismaci sayisi çok fazlaydi. Biz de ekip olarak çok kalabaliktik. Hem salgin döneminde olmasi hem de olimpiyatlara kota sansi vermesi sebebiyle bizim için önemli bir sampiyonaydi. Olimpiyatlara, 2018 yilindan beri elde ettigimiz 4 tane kotamiz var. Bu sampiyonadan da kota beklentimiz vardi ama çok ufak farklarla kota sansini kaçirdik." ifadelerini kullandi.

Ufuk Arman, sampiyonadan iki madalya ile dönülmesinden mutluluk duydugunu söyleyerek, sunlari kaydetti:

"2021 Avrupa Tüm Dallar Aticilik Sampiyonasi'ndan mutlu döndük, havali tabanca erkekler kategorisinde takim üçüncülügü, havali tabanca genç kadinlar kategorisinde ise takim ikinciligi elde etmemiz bizleri sevindirdi. Bir de genç sporcularimizla bu organizasyona katildik, ilk sinavlarinda beklentilerimizin çok üstünde puanlarla karsilik verdiler, sevindigimiz diger bir konu da bu oldu. Yeni bir sporcunun basarili bir sonuçla dönmesi, gelecek adina umut vadeden bir durum."

Kaynak: AA