Süper Lig Tarihinin En Genç Golcüsü Kayserisporlu Emre Demir, Avrupa'da Oynamak Istiyor Açiklamasi

'Büyük kulüplerden, Avrupa'dan ve özellikle Ispanya liginden ciddi tekliflerin oldugunu biliyorum ama ben su anda Kayserispor oyuncusuyum. Konsantrasyonum bu yönde' 'Kulübün menfaatleri dogrultusunda hareket etmemiz gerekiyor. Tabii ki benim hedefim Avrupa'da oynamak. En dogru zamanda ve en dogru sekilde Avrupa'ya gitmek istiyorum'

SERCAN KÜÇÜKSAHIN - Süper Lig tarihinin en genç golcüsü Kayserisporlu Emre Demir, kendisi ve kulübü için uygun zamanda Avrupa'da oynamak istedigini söyledi.

Emre, AA muhabirine yaptigi açiklamada, bu sezon zaman zaman istikrar yakaladiklari ancak inisli çikisli zorlu bir sezon geçirdiklerini belirtti.

"Zor zamanlar geçirdik ama biz sonuna kadar mücadele ettik." diyen 17 yasindaki Emre Demir, ligin son dakikasina kadar ellerinden geleni yaptiklarini bildirdi.

Kayserispor'un son iki yildir ligi son siralarda tamamladigini animsatan genç futbolcu, "Tabii Kayserispor'un bu duruma gelmemesi lazimdi çünkü Kayserispor büyük bir kulüp. Kayserispor'un her zaman ilk 10'da olmasi gerektigini düsünüyorum. Önümüzdeki yillar bunu basarabilecegimizi düsünüyorum." ifadelerini kullandi.

Yeni sezonun bambaska olacagina inandigini vurgulayan Emre Demir, "Önceki senelerden ders alip elimizden geleni yapacagiz. Kayserispor'un ligi ilk onda bitirmesi için hatta Avrupa'ya gitmesi için var gücümüzle çalisacagiz." diye konustu.

Emre, Kayserispor'da birçok teknik direktörle çalistigini ve her hocadan bir seyler ögrendigini dile getirerek, hocalarinin önerileri dogrultusunda çalismalar yaptigini, çok hocayla çalismanin kendisine olumlu yönde katkisi oldugunu kaydetti.

- "Hedefim Avrupa'da oynamak"

Transfer döneminde olduklarini hatirlatan Emre Demir, söyle konustu:

"Benimle ilgili de transfer haberleri çikiyor. Büyük kulüplerden, Avrupa'dan ve özellikle Ispanya liginden ciddi tekliflerin oldugunu biliyorum ama ben su anda Kayserispor oyuncusuyum. Burada bulundugum süre boyunca Kayserispor için elimden geleni yapacagim. Bu sezon Kayserispor'da kalmak istiyorum. Konsantrasyonum bu yönde. Transferle ilgili konuya Baskan Berna Gözbasi ve menajerim karar verecektir. Kulübün menfaatleri dogrultusunda hareket etmemiz gerekiyor. Onlarin benim için en iyi karari vereceginden süphem yok."

"Tabii ki benim hedefim Avrupa'da oynamak." diyen Emre, "En dogru zamanda ve en dogru sekilde Avrupa'ya gitmek istiyorum. Bir gün bunu basaracagima inaniyorum. Burak Yilmaz ve Yusuf Yazici gibi abilerimizin oralarda büyük basarilara imza atmasi bizi daha çok umutlandiriyor. Insallah ben de onlar gibi olacagim." seklinde konustu.

Fransa liginde Lille'nin sampiyonlugunda Türk futbolcularinin payinin büyük olduguna deginen Emre Demir, Burak Yilmaz, Yusuf Yazici ve Zeki Çelik'in çok iyi bir sezon geçirdiklerini anlatarak, su ifadeleri kullandi:

"Ben de onlar gibi yurt disinda ülkemi en iyi sekilde temsil etmek istiyorum. Yusuf Yazici'yi çok begeniyorum. Kendisiyle de sürekli konusuyoruz. Insallah ben de onun gibi iyi yerlere gelirim. Ilhan Parlak abimiz hem saha içinde hem de saha disinda sürekli bizimle ilgileniyor. Genç oyunculari hiç yalniz birakmiyor. Biz de onun tecrübelerinden sürekli faydalaniyoruz."

- Milli forma

Her Türk genci gibi kendisinin hayalinin de milli takim formasini terletmek oldugunu ifade eden Emre, "Bugüne kadar alt kademelerde milli formayi giydim. A milli takim için ise daha çok çalismam gerektigini biliyorum. Ben de bir gün abilerim gibi milli takima katki verecegim." degerlendirmesinde bulundu.

Ligdeki yabanci sinirlamasinin yeniden düzenlendigini hatirlatan genç futbolcu, "Bu düzenlemeden sonra daha çok Türk futbolcu sirkülasyonu olacak, yerli oyuncular daha fazla süre bulabilecek. Bu sinirlamayla Türk futbolcular kendini daha fazla gösterecek. Ben de süre buldugum zamani iyi degerlendirmek istiyorum." seklinde konustu.

Kayserispor Kulübü Baskani Berna Gözbasi'nin hem Türk hem de yabanci oyuncular için çok büyük bir deger oldugunu vurgulayan Emre Demir, sunlari kaydetti:

"Çünkü herkes kendisini seviyor. Her ne olursa olsun bizimle ilgileniyor, bize destek oluyor. Gecesini gündüzüne katip Kayserispor için mesai harcayan bir baskan. Türkiye'nin ilk kadin baskani olarak ülke için önemli bir deger. Kayserispor'un basinda uzun yillar basarili olmasini diliyorum."

Kaynak: AA