Soçi-Giresun Arasinda Yapilacak Açik Deniz Yüzme Maratonu Tanitildi

Rusya'nin Soçi kenti ile Giresun arasinda gerçeklestirilecek Rusya-Türkiye Uluslararasi Karadeniz 320 kilometre Açik Deniz Yüzme Maratonu, Giresun'da tanitildi.

Giresun Vali Yardimcisi Mehmet Fikret Çavus, kentteki bir restoranda düzenlenen basin toplantisinda, maratonun 320 kilometrede gerçeklestirilecegini söyledi.

Parkurun oldukça zorlu oldugunu belirten Çavus, "Gece gündüz sporcularimiz, Rusya ve Türkiye arasindaki dostluk için, saglik çalisanlarimiz için yüzecekler. Ben katilimcilara simdiden tesekkür ediyorum." dedi.

Etkinligin saglik çalisanlarina adanmasinin basli basina bir güzellik oldugunu dile getiren Çavus, emegi geçenlere tesekkür etti.

Çavus, saglik çalisanlarina da verdikleri emek ve gösterdikleri gayret için tesekkürlerini iletti.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Hasan Bulut ise Giresun'un ülke ve dünyaya tanitimi amaciyla etkinligin büyük önem tasidigini kaydederek, "Dünyada ilk kez bu tarz bir maraton gerçeklestirilecek. Bunun heyecanini yasiyoruz." diye konustu.

Rusya'nin Soçi kentinden 14 Haziran'da baslamasi ve birkaç gün sonra Giresun'da tamamlanmasi planlanan maratona, Türk ve Rus toplam 12 sporcu katilacak.

Maraton, Eski Devlet Bakani Kürsad Tüzmen ile dünya master yüzme sampiyonu Ahmet Nakkas, dünya soguk su sampiyonu Hamza Bakircioglu'nun da yer aldigi açik su tecrübesi olan Türk-Rus sporcularin bulundugu bayrak takimi tarafindan yüzülecek.

Kaynak: AA