Roberto Mancini Açiklamasi 'Umarim Finalde Yeniden Türkiye Ile Karsilasiriz'

EURO 2020’nin açilis maçinda Türkiye ile karsilasacak olan Italya’da Teknik Direktör Roberto Mancini Türkiye’nin genç ama fantastik oyunculara sahip oldugunu söyleyerek, “Umarim finalde yeniden Türkiye ile karsilasiriz” dedi.

EURO 2020’nin açilis karsilasmasinda Roma Olimpiyat Stadi’nda Türkiye ile karsilasacak olan Italya’da Teknik Direktör Roberto Mancini basin toplantisinda konustu.

Türkiye’nin genç ve fantastik oyunculara sahip oldugunu ifade eden Roberto Mancini, “Kazanmak istiyorsak en iyi oyunumuzu ortaya koymaliyiz. Türkiye’yi yenmek için iyi oynamamiz gerekiyor. Umarim finalde Türkiye ile yeniden karsilasiriz” ifadelerini kullandi. A Milli Takim’i degerlendiren ve Burak Yilmaz’i degerlendiren Mancini, “Burak Yilmaz harika bir sezon geçirdi. Umarim yarin gol atmaz ama benimle ayni fikirde midir bilmiyorum. Onu çok severim. Türkiye’nin en iyi oyuncularindan biri. Hedefimiz finale gitmek. Üç yil önce de güvende oldugumu hissediyordum, simdi de. Uzunca bir süredir beraber çalisiyoruz. Amacimiz Londra’ya, finale ulasmak. Bizi destekleyen taraftar ne kadar fazla olursa o kadar mutlu oluruz” ifadelerini kullandi.

“PELLEGRINI’NIN SAKATLIGI HAYAL KIRIKLIGINA UGRATTI”

Tribünde 16 bin kisinin olacak olmasinin önemine vurgu yapan Roberto Mancini, “Onlarin karsisinda oynamak çok güzel bir duygu. Tabii Türk taraftarlar da olacak. Seyirci dagilimina bakarsak tarafsiz sahada gibi olacak” dedi.

Sakatligi bulunan Pellegrini’nin önemli bir oyuncu olduguna da dikkat çeken Mancini, “Çok önemli bir oyuncu. Farkli sekillerde oynayabilen bir oyuncu. Sakatligi bizi hâyâl kirikligina ugratti. Çok sevdigimiz bir oyuncu. Italya’ya çok katkisi olabilecek bir oyuncu. Umarim en kisa sürede katki vermeye baslar” açiklamasini yapti.

Italya Milli Takimi’nin önemli isimlerinden Chiellini de Türkiye maçiyla ilgili olarak, "Garip bir duygu. Çünkü maçlarin gidisatini biliyorsunuz. Ayni sekilde Türkiye için de geçerli. Harika bir aksam olacak. Bu maça biz çok iyi hazirlandik, çok iyi çalistik” diye konustu.

(Bozhan Memis - Bora Akyol/IHA)

Kaynak: İHA