Tanju Çolak Açiklamasi 'Italya Maçini Kaybetmezsek Bir Üst Tura Çikariz'

Eski milli futbolcu Tanju Çolak, A Milli Takim’in, EURO 2020’nin açilis maçi olan Italya mücadelesini kaybetmedigi takdirde bir üst tura çikacagina inandigini söyledi. Çolak, ‘Milli takim çeyrek final, yari final görür mü?’ sorusuna ise, “Yari final neden olmasin” cevabini verdi.

Eski milli futbolcu Tanju Çolak, yarin baslayacak Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2020) öncesi A Milli Futbol Takimi’ni, Ihlas Haber Ajansi muhabirine degerlendirdi.

“Önce gol atip sonra pas yapmamiz gerek”

Burak Yilmaz’in ay-yildizlilar için büyük bir avantaj olduguna dikkat çeken Çolak, “Milli takim kolay gol atamiyor ama iyi oynadigini görüyoruz. Iyi de pas yapiyor. Bu paslari ileriye dönük yaparsak daha iyi olur. Mutlaka analiz etmislerdir Italya’yi. Mutlaka son 3-4 masi seyretmislerdir, ne oynadigini biliyorlardir. 1. dakikadan itibaren kazanmak için ne gerekiyorsa yapmaliyiz. Önce gol atip sonra pas yapmamiz gerek. Çabuk oynamakta biraz güçlük çekiyoruz. Tabii Burak’in olmasi büyük avantaj ama topun da oraya gelmesi lazim. Topu 3. bölgeye getirebilirsek faydali isler yapariz” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’nin neler yapabilecegini gösteren bir milli takim var”

Sampiyonanin açilis maçinda kirmizi-beyazlilarin oynayacagi Italya müsabakasina da deginen Tanju Çolak, “Iki takim da formda. Güzel bir maç olacagini düsünüyorum. Kazanmak istiyoruz. Kazanirsak güzel olur, buna ihtiyacimiz var. Türkiye’nin neler yapabilecegini gösteren bir milli takim var. O ahengi saglar, sahaya yardimlasmayi, beraberligi koyabilirsek kazaniriz” seklinde konustu.



“Yari final neden olmasin?”

‘A Milli Takim, EURO 2020’de çeyrek final, yari final görür mü?’ seklinde gelen bir soruyu Çolak, söyle cevaplandirdi:

“Ilk maçi görmeden yorum yapamam. Bunlari konusmak için erken. En azindan 1-2 maç görelim, o zaman hedefimiz belli olur. Ama yari final neden olmasin? Futbolcularin neler yapabilecegini en iyi Senol Günes bilir. Eger Italya maçini kaybetmezsek bir üst tura çikariz.”

Kaynak: İHA