Mutlu Yasam Köyü Mezitli'de Açildi

İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Mutlu Yasam Köyü Uluslararasi Gençlik Deneyim ve Gönüllülük Merkezinin açilisi düzenlenen törenle gerçeklesti.

Mezitli Belediyesi tarafindan yaptirilan merkezin açilis törenine, CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka, İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlari, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Mesale, isik sovlari ve balonlar ile renklenen açilista Baskan Tarhan, Aylin Nazliaka’ya Soli Pompeiopolis Antik Kentinin resmedildigi cam blok ve Mezitli Belediyesi Sanat Çarsisinda üretilen el yapimi sal ve tepsi hediye etti. Mayis ayi sonunda Türkiye Sampiyonu olarak büyük basari elde eden Mezitli Belediyespor Gençlik ve Spor Kulübü kadinlari da düzenlenen sampiyonluk seremonisinde mutluluklarini konuklarla birlikte paylasti. Törende konusan Baskan Tarhan, Çin’de Kentsel Inivasyon dalinda Mezitli’nin sampiyon oldugu yarismada seçici kurulun dile getirdigi, “Çogunuz bilmezsiniz. Çok uzakta küçük bir ilçe. Ama orda yüregi büyük kadinlar var” sözlerini hatirlatti. Daha sonra Fransa’da Milan pakti ödüllerinde yine sampiyonluk kürsüsüne çiktigina vurgu yapan Tarhan, “Ben seçimlerden önce kazanirsam kadinlar sayesinde kazanacagim diyordum. Öyle de oldu. Kadinlarimiz basarilariyla gögsümüzü kabartmaya devam ediyor. Daha birkaç gün önce tenisçi kadinlarimiz sampiyonluk kupasini İçel’e getirdiler. Kadin Kollari genel Baskanimizin da aramizda olmasi bizim için çok önemli çünkü Mezitli deyince akla kadinlar geliyor. Her zaman farklarini göstermislerdir. Hem siyasal, hem ekonomik hem de spor alaninda sayisiz basarilara imza atmislardir” dedi.

Mutlu Yasam Köyünün yapilis öyküsünü de anlatan Tarhan, “Benzer örneklerini Avrupa’da gördügümüz projeleri Türkiye’ye uyarlayarak eski Köy Enstitüleri mantigi ile hayata geçirdik. Buradan her yastan insanlar yaralanacak. Üretim olacak, sanatin her dali olacak. Kisa süreli konaklamalar yapilabilecek. Ayrica çadir kamplari da kurulabilecek. Bir ajansla anlasma yaptik ve Uluslararasi Gençlik Deneyim ve Gönüllülük Merkezi olarak da kullanacagiz. Atlarimiz, koyunlarimiz, ineklerimiz degisik hayvanlarimiz var. Insanlar spor yapacak, üretim aktivitelerinin içerisinde bulunacak. Organik ürünlerle kahvalti yapabilecekler. Insanlar kentin bogucu havasindan kurtulmak için buraya gelecekler. Olusturacagimiz atölyelerde kendi el ürünlerini üretebilecekler. Daha geçen hafta bir sivil toplum kurulusu Anne-Baba ve Çocuklari Kampi yaptilar. Farkli bir model ve Türkiye’de bir ilk oldugunu düsünüyoruz. Biz zaten Türkiye’de ilkleri yapmaya çalisan bir kentiz” diye konustu.

CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka ise “Çok güzel ve özgün proje. Mezitli Belediyesinin bunun gibi çok sayida projesinin oldugunu da biliyorum ve gurur duyuyorum. Özellikle kadinin emeginin degerini yükseltmesi nedeniyle bir kez daha tesekkür ediyorum. Kadini özgürlestiren her proje bizim için çok degerli ve önemli. Belediyeler kadinlarin yasamini ne kadar kolaylastirirsa o kadar güzel ve basarili bir ülke oluruz. Mezitli Belediyemiz bunu en güzel sekilde basariyor. Burada çaliskan ve yürekli kadinlar var. Baskanimiz Neset Tarhan’a ve basarili ekibine çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer ise çok güzel düsünülmüs ve uygulanmis bir proje oldugunu söyledi.



Konusmalarin ardindan merkezin açilisi yapildi.

Kaynak: İHA