MKE Ankaragücü Kulübünün Yeni Baskani Faruk Koca Oldu

Eryaman Stadi'nda yapilan olagan genel kurulda Faruk Koca, 1058 oyun 802'sini alarak baskanliga seçildi Faruk Koca: 'Buralar geçici görevlerdir, hayirla yad edilmek her seyden önemlidir. Son zamanlarin Ankaragücü adina en demokratik kongrelerinden biri oldu'

MKE Ankaragücü Kulübünün yeni baskani Faruk Koca oldu.

Eryaman Stadi'nda gerçeklestirilen olagan genel kurulda baskan adaylari Faruk Koca ile Metin Akyüz yaristi.

Divan baskani seçildikten sonra yönetim kurulu ve denetim kurulu ayri ayri ibra edildi. Baskan adaylarinin konusmasindan sonra delegeler oy kullanmak için sandik basina gitti.

Kullanilan 1058 oyun 802'sini alan Faruk Koca, sari-lacivertli kulübün yeni baskani olmaya hak kazandi. Diger aday Metin Akyüz ise 256 oyda kaldi.

- Faruk Koca: "Ankaragücü adina en demokratik kongrelerinden biri oldu"

Delegelerin oylariyla sari-lacivertli kulübün baskanlik koltuguna oturan Faruk Koca, seçimden sonra açiklamalarda bulundu.

Oy kullanilmasindan önce vaatlerini açiklayan ve kulübe verdigi dairelerin hepsini bagisladigini ilan eden Koca, 19 Mayis Stadi'nin bulundugu arazide de yeni stat insaatinin temelini atmak istediklerini aktardi.

Çok yorucu bir gün geçirdiklerini dile getiren Koca, "Sonuç ve fotograf Ankaragücü'ne yakisir sekilde oldugu için yorgunlugumuz bitti. Baskan adayi Metin agabeyimize, centilmence yaristan dolayi tesekkür ediyorum. Buralar geçici görevlerdir, hayirla yad edilmek her seyden önemlidir. Son zamanlarin Ankaragücü adina en demokratik kongrelerinden biri oldu." ifadelerini kullandi.

Diger aday Metin Akyüz ise baskan seçilen Koca'yi tebrik etti.

- Yönetim listesi

Faruk Koca baskanligindaki yönetim kurulunun asil üyeleri sunlar:

Ismail Mert Firat, Cengiz Kaya, Durali Akpinar, Murat Bayramoglu, Kamil Karip, Ferudun Geçgel, Hüseyin Akgül, Fikret Çimen, Yusuf Bugra Tanik, Mehmet H. Senal, Mehmet Sahin, Hakan Bilgin, Sezai Kahraman, Hakan Saral, Soner Kurt, Mustafa Baser, Gökalp Üstün, Tan Alar, Caner Camci, Harun Ogras.

- Divan baskanligi için gerginlik yasandi

Kongrenin baslangicinda olusturulan divan heyetinin baskanligina aday olan iki ismin destekçileri arasinda tartisma yasandi.

Yapilan açik oylamada hangi tarafin adayinin divan baskani seçilecegi konusunda net bir sayim gerçeklestirilemedi.

Bunun üzerine iki baskan adayi, divan için eski kulüp baskani Mehmet Yiginer'i ortak olarak aday gösterdi. Divan baskaninin Mehmet Yiginer olmasiyla kongre start aldi.

Kaynak: AA