Maltepe Sahili Uluslararasi Müsabakalara Kapilarini Açiyor

Istanbul Büyüksehir Belediyesi, Maltepe’deki tenis kortlarini yenileyerek dört mevsim hizmete uygun hale dönüstürdü. Yenilenen kortlarin açilisini ise Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ve Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç yapti.

Maltepe sahilindeki Orhangazi Sehir Parki’nda bulunan tenis kortlari Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin çalismalariyla yenilendi. Daha önce yaz aylarinda kullanilabilen ve zemininde ciddi dezenformasyon olan kortlar yilin 12 ayi kullanilabilir hale dönüstürüldü. Tamamen yenilenerek üstü kapatilan tenis kortlarinda ulusal ve uluslararasi müsabakalarin yapilmasi için de Türkiye Tenis Federasyonu’ndan sertifika alindi. Içerisinde 4 tenis kortunun, tribünlerin, soyunma odalarinin bulundugu 3 bin 100 metrekarelik alanin üstünü kapatan IBB, bu tesisi çok amaçli olarak kullanmayi planliyor. Afet durumlarinda toplanma alani olarak kullanilacak tesiste sergi, konser, panel, söylesi vs. pek çok organizasyona da ev sahipligi yapilacak.

Imamoglu, "Modern bir tesis insa ettik"

Tesisin açilis töreninde konusan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, “Bugün Maltepe Belediye Baskanimiz Ali Kiliç ile birlikte tesisimizin müjdesini veriyoruz. Burada çok modern bir kapanma çalismasi yaptik. Örnegin salonun modern sogutma ve isinma sistemiyle yaz ve kis aylarinda asiri sicak ya da soguk havada salon spora çok elverisli olacak. Tribünlerimizin de yapilmasiyla birlikte tesisimiz özelikle ulusal ve uluslararasi müsabakalara da uygun hale getirildi.

Ayni zamanda zemin kalitesi ve hava sirkülasyonu ile basarili bir tesis insa edildi. Bu tesisin özellikle depreme dayanikli oldugunu ögrendik. Allah korusun bir afet durumunda bu tesis, bir afet toplanma alani olarak kullanilabilecek. Daha fazla sporcumuzun burada faydalanacagini görüyorum. Çok sayida evladimiz buradan sportif basarilara yürüyecek. Bunun yani sira Orhangazi Sehir Parkimiza önemli bir tesis daha kazandiriyoruz. Uluslararasi müsabakalarin yapilabilecegi, zeminiyle ve tribünleriyle çok güzel bir atletizm pistini de tamamlamak üzereyiz. Tüm bu çalismalarimiz hemsehrilerimize hayirli olsun. Bizi izlemeye devam edin. Çünkü sizlerle birlikte üretmeye devam ediyoruz.” dedi.



Baskan Kiliç’tan IBB’ye tesekkür

Tesisin yenilenmesiyle ilgili Ekrem Imamoglu’na ve IBB çalisanlarina tesekkür eden Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç, “Ekrem Baskan görevi devralmasindan sonra tüm ilçelerde oldugu gibi Maltepe’de güzel hizmetlere imzasini atiyor. Burasi açik bir kort alaniydi, yilin belirli aylarinda çok kisitli zaman diliminde kullanmak mümkün oluyordu. Tesisin yenilenmesiyle birlikte yilin 12 ayi, yagmur demeden sicak demeden kullanilabilecek olmasi ve uluslararasi müsabakalara ev sahipligi yapacak olmasi çok güzel bir gelisme. Maltepe halki adina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Açilisin ardindan Imamoglu ve Kiliç ayni park alani içerisinde insa edilen ve yapiminda sona gelinen atletizmi pistini de ziyaret ederek çalismalari yerinde inceledi. Atletizmi pisti hizmete açildiginda da bu alandaki uluslararasi müsabakalara ev sahipligi yapmasi planlaniyor.

Kaynak: İHA