Karsiyaka'da Gündem Sirketlesme

Karsiyaka Spor Kulübü, son dönemde gündeme gelen sirketlesme ile ilgili sorulara yanit vermek için toplandi. Karsiyaka Spor Kulübü eski baskanlarindan Cenk Karace, 100 milyon TL’lik bir sermaye sirketi kurmak istediklerini ve yaklasik 1 haftalik süreçte 4 bin hisseden 2 bin 150’nin realize edildigini söyledi. Karsiyaka Spor Kulübü Baskani Turgay Büyükkarci ise sirketlesme konusunda dernegin genel kurulunun karari alacagini belirterek, “Insallah kulübümüz için güzel seyler olur” dedi.

Karsiyaka Spor Kulübü Baskani Turgay Büyükkarci, eski baskan Cenk Karace ve eski kulüp baskani ve eski Adalet Bakani Hasan Denizkurdu, Çigli Selçuk Yasar Tesisleri’nde son dönemde gündeme gelen sirketlesme durumu hakkinda bir toplanti gerçeklestirdi. Toplantinin açilis konusmasini Hasan Denizkurdu gerçeklestirdi.

Sirketlesmede 5 halka var

Hasan Denizkurdu, kongre süreciyle beraber sirketlesme çalismalarinin da baslandigini söyleyerek, “Basketbolda basarili giden kulübümüz maalesef futbolda transfer yasagiyla 4’üncü ligde. Bu Karsiyaka’yi tüm sevenlerde bir sikinti yaratiyor. Eski baskanlarimizdan Cenk Karace sirketlesme ile ilgili proje gelistirerek beni aradi ve sonrasinda üçümüz bir araya geldik. Futbol Federasyonu Futbol Kulüpleri Tescil Talimati’na göre futbol subesi spor kulübüne ait bir sube olarak nitelendiriliyor. Bu projede dernegin gitmesi diye bir sey yok. Dernek ebediyen duracak. Kulüpler bu talimata göre futbol subelerini bir bütün olarak kurulmus veya kurulacak anonim sirketlere TFF karariyla devredebilirler. Talimata göre bu devirle futbol subesinin ligi ve sehri degistirilemez. Sirket yine bu talimatin 16’nci maddesine göre sirket tarafindan dernege yeniden devredebilir. Karsiyaka’da bu konuda 5 önemli halka var. Bunlardan bir tanesi Onursal Baskan Selçuk Yasar ve Yasar Holding. Yillardir karsiliksiz para veriyorlar, basketbol takimina sponsor oluyorlar. Ben yola çikarken kendileriyle görüstüm. Karsiyaka’nin marka degerine zarar verilmedigi sürece olumlu yaklastilar" dedi.



Hasan Denizkurdu: “Taraftarimizin gönlüne sinmeyecek bir çözüm içinde olmamiz mümkün degil”

Taraftarin da bu konuya inanmasi gerektigini ifade eden Hasan Denizkurdu, “Taraftarimiz sundan emin olsun; Karsiyaka Spor Kulübü dernegi sonsuza kadar yasayacaktir. Taraftarimizin gönlüne sinmeyecek bir çözüm içinde olmamiz mümkün degil. Bizim modelimiz ne Ankaragücü, ne Göztepe, ne Fenerbahçe ve Galatasaray gibi kulüplerin modeli degildir. Bizim modelimizde mevzuata uygun olarak kulüp yasiyor, kulübün bir subesini veriyoruz. Dolayisiyla bir tarafta dernek baskani bir tarafta futbol subesi baskani. Yarin bunun içinde voleybol da gelebilir. Bizim modelimiz farkli bir model. Isterse günü geldiginde tekrar dernek yeniden futbol subesini isteyebilir” diye konustu.



“Karar verecek genel kuruldur”

Karsiyaka Spor Kulübü Baskani Turgay Büyükkarci, hedeflerinin camiayi bir araya getirmek kavgasiz, sikintisiz ve markamiza yakisir bir sekilde daha da ileriye getirmek oldugunu vurgulayarak sözlerine basladi.

Büyükkarci, “Kulübü iyi bir yere getirecek her türlü olusuma destek vermek boynumuzun borcu. Bu süreci dikkatli bir sekilde geçmek gerekiyor. Hayirli olmasini diliyoruz. Bu süreç içinde kulübün hesaplari açiktir, ne yapilmasi gerekiyorsa yapilir. Sonuçta karar verecek genel kuruldur. Onun üzerinde bir görüs yoktur. Insallah kulübümüz için güzel seyler olur” dedi.



Cenk Karace: “4 bin hisse, 100 milyon TL’lik bir sermaye sirketi planliyoruz”

Karsiyaka Spor Kulübü eski baskanlarindan Cenk Karace, Karsiyakali olmanin kendilerine tarihi bir sorumluluk yüklediklerini belirterek, “Karsiyaka Kulübü’nün futbol subesinin bulundugu durum kimsenin arzu ettigi durumda degil. Bu durumun sürdürülebilir olmadigini da gördük. Bu islerin toparlanamadigi gün gibi meydanda, mutsuz bir ortam var. Kongre tarihi yaklastikça zaman zaman araniyoruz. Ben de o zaman sirketlesme tabanli bir sey olursa bunun içinde olmak isterim diye beyanda bulundum. Geçen hafta persembe gününe kadar çalismalarimizi yaptik. Yasar Holding’ten onay gelince bu ise start verdik. Hilafsiz bütün eski baskanlar katildi.

Tüm eski yönetim kurulu bu isin içinde olacaklarini bize bildirdiler. Ben sunu görüyorum; Karsiyaka Spor Kulübü Dernegi’nin tüm üyeleri bu sirket çatisi altinda. Herkes yeniden Karsiyaka’nin bir camia, lobi ve güç olacagini görecek. 1 hafta geldigimiz nokta arzu ettigimiz hisselerin yarisinda fazlasi realize edildi. Bu ise yatirim yapacak bir kisi yüzde 5’ten fazla hisse alamiyor. Buna ragmen yarisindan fazlasini realize ettik. Biz 4 bin hisse, 100 milyon TL’lik bir sermaye sirketi planliyoruz. Bir haftada 2 bin 150 hisse realize oldu. Bunun içinde çok degerli isimler var” ifadelerini kullandi.

“Bütçe dahilinde bunu yapabilirsek bir bu ise dahil olmak istiyoruz”

Cenk Karace, daha yeni yeni insanlarla görüstüklerini belirterek, “15 Haziran Sali günü bununla ilgili ilk toplantimizi yapiyoruz. Geldigimiz nokta itibariyla Karsiyaka camiasinin buna hazir oldugunu gördük. Neden geç kaldiniz seklinde tepkiler de gördük. Herkesin hemfikir oldugunu gördük. Konu sadece futbolda degildir. Futbol tek basina bir seyleri sadece tüketip var olani harcamamali. Bizim niyetimiz aslinda bu sirket bir ticaret sirketi olacaktir ve 3 ana maddeyle ilgilenecektir. Turizm, sigorta ve gayrimenkul yatirim ortakliklari olacaktir. Buradan elde edilecek karlarlar Karsiyaka A.S. futbol takimi da desteklenecektir. 4 bin hissenin satilacagindan en ufak bir süphem yok. Sirkete kuruldu gözüyle bakiyoruz ama bu yeterli degil. Burada birçok halka var. Kulüple dogru bir paralelde bulusmamiz gerekiyor. Zaten bu ise ayirabilecegimiz bir bütçe var. Bu bütçe dahilinde bunu yapabilirsek bir bu ise dahil olmak istiyoruz. Olamazsak bu sirket yoluna devam edecek belki bir sene sonra talip olacagiz. Daha isin basindayiz. Muhtemelen 5 Temmuz gibi kurduk diye ilan edebilecegiz” diye konustu.



“En çok istedigimiz nokta Karsiyaka Futbol takimini 5 veya 7 yil içinde Süper Lig’de görebilmek”

Cenk Karace, taraftarin bu konuda çok önemli oldugunu vurgulayarak, sözlerini söyle sürdürdü:

“Ben onlarin bu ise söyle bakmalarini rica ediyorum; yüzde 51’e 49 gibi seyler dolasiyor. Zaten baskanimiz yüzde 51’i dernekte olan bir sirket kurardi. Fakat uzun ömürlü olmazdi, mevcut yapida bunu yürütemeyiz. Bu biz sirketi kuruyoruz. Karsiyaka Futbol Subesi ile ilgimiz devam etmekte. Ancak ticari sartlar içerisinde bunu basarabilirsek yapabiliriz. Bu is yüzde 100 oldu diye kimse düsünmesin. Sonuçta buna da karar verecek olan sirketin de genel kuruludur. Anlamsiz bir yatirimin içinde de sirket olmayacaktir. En çok istedigimiz nokta Karsiyaka Futbol takimini 5 veya 7 yil içinde Süper Lig’de görebilmek.”

Cenk Karace, sirketlesme halinde 3. Lig, 2. Lig ve 1. Lig’de sponsorlarinin hazir oldugunu ve sirketlesme sayesinde sponsor bulmak konusunda daha avantajli olacaklarini ifade etti.

Kaynak: İHA