IZVAK Baskani Erten Açiklamasi 'Takimlarimiz Çok Basarili Bir Sezon Geçirdi'

Izmir Spor Kulüpleri Birligi Vakfi (IZVAK) Baskani Ali Erten, Izmir’in basta futbol olmak üzere sporun tüm branslarinda çok önemli bir ivme yakaladigini vurgulayarak, "Izmir’in yillardir özlemle bekledigi ve hak ettigi basarilar, hepimize büyük gurur yasatti. Bunlara, daha da güzel günlerin ilk habercisi gözüyle bakiyoruz" dedi.

Izmir Spor Kulüpleri Birligi Vakfi (IZVAK) Baskani Ali Erten, Izmir kulüplerinin geçtigimiz sezon gösterdigi performansi degerlendirdi. Altay’in 18 yil aradan sonra Süper Lig’e çikmasi, Bucaspor’un TFF 2. Lig’e dönmesi, Altinordu’nun yerli ve genç kadroyla play-off oynamasini, ’Son yillarin en önemli çikisi’ olarak nitelendiren Erten, "Izmir futbolunda, daha önce 1990’li yillarin sonunda yasanan çikisa benzer bir ivme yeniden yasaniyor. Takimlarimiz, geçtigimiz sezon bütün Türkiye’nin ilgisini çekecek boyutta topyekün bir basari örnegi sergilediler. Bu çikisin sürecegini inaniyoruz. Bu sürecin sagladigi motivasyon ve özgüven, tüm kulüplerimizi daha da yukariya çekecek" yorumu yapti.

Izmir, Avrupa’nin genç futbolcu merkezi olma yolunda

Çaglar Söyüncü, Cengiz Ünder, Okay Yokuslu, Cenk Özkaçar, Baris Alici ve Berke Özer gibi Izmir kulüplerinde yetisen gençlerin Avrupa’nin üst düzey kulüplerinde basari ile forma giymesini de ’gurur verici’ olarak degerlendiren Erten, "Bu gençleri yetistiren Altinordu’muza ve Altay’imiza tesekkür ederiz. Onlar ilk adimlari atti ve gerisi de çig gibi gelecek. Diger kulüplerimizin altyapilarinda da çok degerli ve gelecek vadeden kardeslerimiz var. Izmir, dogru bir planlama ile Avrupa futbolunun genç futbolcu merkezi olmaya en yakin kent" diye konustu.



“Iki Izmir takimli Süper Lig çok daha renkli ve heyecanli olacak”

Göztepe’nin, Süper Lig’de basarili bir sezonu geride biraktigini da kaydeden Erten, "Yeni sezonun her açidan daha basarili geçecegine inancimiz tam. Bu basarili tablo, birlikte hareket ederek, güç birligi yaparak çok daha güçlü olacagimizin da en güzel kaniti oldu. IZVAK olarak bu ortama katki vermekten mutluyuz. Iki Izmir takimli Süper Lig çok daha renkli ve heyecanli olacak. Süper Lig düzeyinde yerel derbilere taniklik edecegiz. Bu, sehir olarak yillardir özlemini duydugumuz bir sey. Izmir’in gelecek yillarda daha fazla takimimizi Süper Lig’e tasiyacak güçlü bir potansiyeli var. Bu uzak bir hayal degil. Ancak kulüplerimize daha çok destek vermeliyiz" dedi.



Baskan ve yöneticilere tesekkür

Spor kulübü baskan ve yöneticilerine Izmir adina tesekkür eden Baskan Ali Erten "Çok emek verip çok önemli bir misyonu, büyük fedakarliklarla ve basariyla yerine getiriyorlar. Sehrimize deger katiyorlar. Diger yandan yerel yönetim ve merkezi hükümetin statlar, maddi destekler ve sorunlarin çözümü konusunda yaklasimlari için de tesekkür ederiz. Izmir futbolunun eski günlerine dönmesine onlarin da büyük emekleri var" seklinde konustu.



Birlik beraberlik mesaji

Pinar Karsiyaka’nin FIBA Sampiyonlar Ligi’nde final oynamasini, Izmir Büyüksehir Belediyespor’un Hentbol Erkekler Türkiye Kupasi’ni tarihte ilk kez Izmir’e getirmesini de degerlendiren Erten sözlerini söyle tamamladi:

"Bu bir dip dalgasi. Izmir sporun her bransinda bu dip dalgasinin gücüyle hak ettigi yere dogru hizla yükseliyor. Birlik beraberlik içerisinde devam ettiginiz sürece çok çok daha güzel günler yasayacagiz."

Kaynak: İHA