Hasan Arat, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Yönetim Kurulu Üyeligine Üçüncü Kez Seçildi

Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Genel Kurulu'nda yapilan seçimde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Baskan Yardimcisi Hasan Arat, yeniden yönetim kurulu üyesi seçildi.

Hasan Arat, Yunanistan'in baskenti Atina'da gerçeklestirilen toplantida 50 ülke temsilcisinin 41'inden aldigi oyla 2025 yilina kadar EOC Yönetim Kurulu üyeligini sürdürecek.

Seçimle ilgili AA muhabirine açiklamada bulunan Arat, EOC'nin 50. yil genel kurulunun gerçeklestirildigini belirterek, "Sabah bölümünde seçimler yapildi. Yunanistan Olimpiyat Komitesi Baskani, genel kurulda baskanliga seçildi. Ben de yönetim kuruluna 50 ülkeden 41 temsilcinin oyunu alarak yeniden seçildim. 50 ülkeden 41'inin oyunu almak Türkiye için, olimpiyat ve spor dünyasi için son derece önemlidir. Bu seçimle 2025 yilina kadar Avrupa Olimpiyat Komiteleri üyeligini Türkiye adina üstlenmis oldum." ifadelerini kullandi.

2023 Avrupa Oyunlari Koordinasyon Komisyonu Baskanligi da yapan Arat, "Üyelerin bu yüksek teveccühü mutluluk verici. Türkiye ve bayragimizi temsil etmek onur veriyor. Beni yetistiren güzel ülkeme sonsuz sükranlarimi sunarim." degerlendirmesinde bulundu.

Hasan Arat, EOC'nin yönetim kurulu üyeligine üçüncü kez seçildi.

Kaynak: AA