Hakan Çalhanoglu Açiklamasi 'En Iyi Sekilde Ülkemizi Temsil Edecegiz'

A Milli Takim’in yildiz ismi Hakan Çalhanoglu, Italya maçi öncesi Türkiye’yi en iyi sekilde temsil edeceklerini söyleyerek, “Buraya kadar kolay gelmedik ve Italya karsisinda korkmadan oynayacagiz” ifadelerini kullandi.

EURO 2020’nin açilis karsilasmasinda Italya ile karsi karsiya gelecek olan A Milli Futbol Takimi’nda yildiz oyuncu Hakan Çalhanoglu, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Yarin özel bir maça çikacaklarini söyleyen Hakan Çalhanoglu, “Benim için de ayri bir özelligi var. Italya’da oldugum için takim arkadaslarima karsi oynayacagim için çok mutluyum. Özel bir maç olacagini düsünüyorum. Buraya kadar geldik ve bu maçi bekledik. Yarin en iyi sekilde ülkemizi temsil edecegiz, insallah puanla ayriliriz” diye konustu.



“TURU GEÇMEK ISTIYORUZ”

Italya Milli Takimi’nda takim arkadaslari olan Hakan Çalhanoglu, “Kendi ülkeleri hakkinda ve kendi taktik anlayislarindan kimseye bir sey bahsetmediler. Yarin sahada her seyi ortaya koyacagiz. Hocamizla birlikte takimi iyi analiz ettik ve haziriz. Iyi bir hocalari var. Biz de bugünü bekledik ve buraya kolay kolay gelmedik. Bireysel oyuncularimiz çok kaliteli. Güzel bir maç olacagini düsünüyorum. Puan olarak konusmayi sevmiyorum. Günden güne bakarak turu geçmek istiyoruz. Kendi aramizda her zaman konusuyoruz ve rakibi analiz ediyoruz. Hocamiz da bu analizleri bize iletiyor. Önemli oyunculari var. Insigne gibi iyi oyunculari var. Analizde her seyi görüyoruz. Yarin takim halinde çikacagiz sahaya” ifadelerini kullandi.

“SU ANDA TURNUVAYA KONSANTRE OLDUM”

Italya Milli Takimi Teknik Direktörü Mancini’nin “Umarim finalde Türkiye ile oynariz” sözleriyle ilgili de konusan Hakan Çalhanoglu, “Insallah finalde karsilasiriz. Hem bizim hem de onlarin adina iyi olur. Biz buralara kolay gelmedik. Italya’ya saygi duyuyoruz. Onlarin kalitelerini biliyoruz. Kendimize ait bir kalitemiz var. Buraya kolay gelmedik. Yarin kendi oyunumuzu oynadigimiz zaman ve korkmadan oynadigimiz zaman yarin bu maçi alabiliriz” dedi.

Son olarak Italyan bir gazetecinin transferi hakkinda sordugu soruyu yanitlayan Hakan, “Yarin aksam kazanmak istiyoruz. Çok önemli bir maç bizim için. Paolo Maldini ile konustum. Beni aramisti. Milan’la ilgili konustuk ve su anda Türkiye Milli Takimi’na odaklanmak istedigimi söyledim” diyerek sözlerini tamamladi.

(Bozhan Memis - Bora Akyol/IHA)

Kaynak: İHA