GÜNDEM ÖZETI / 10 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Kirgiz Cumhuriyeti Cumhurbaskani Caparov, Türkiye'de

- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Kirgiz Cumhuriyeti Cumhurbaskani Sadir Caparov ile bir araya gelecek.

- Caparov'a TOBB Ikiz Kuleler'de düzenlenecek törenle TOBB ETÜ Fahri Doktorasi sunulacak, törenin ardindan Türk-Kirgiz Is Forumu gerçeklestirilecek.

(TBMM/11.45/Ankara/10.00)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Baskani Önder Sennaroglu ve Basbakan Ersan Saner tarafindan kabul edilecek ve Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin liderleriyle görüsecek.

(Lefkosa)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Valiligi ve AK Parti Il Baskanligini ziyaret edecek, "Bilim Sanat Merkezi Yapim Protokolü Imza Töreni"ne ve "Yunus Emre Sergisi" açilisina katilacak.

(Eskisehir/14.00-15.30)

2- TBMM'den

- Genel Kurul'da, Marmara Denizi basta olmak üzere denizlerdeki müsilaj (deniz salyasi) sorununun nedenlerinin tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesi için Meclis arastirmasi açilmasina iliskin önerge görüsülecek.

- KIT Komisyonunda, Devlet Demiryollari Isletmesi Genel Müdürlügünün hesaplari ele alinacak.

(TBMM/14.00/11.00)

EKONOMI

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ile Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Koza Altin Temel Atma Töreni'ne katilacak.

- Bakan Dönmez, törenin ardindan Valiligi, Belediyeyi ve AK Parti Il Baskanligini ziyaret edecek.

( Agri/11.00/14.00/15.00/16.00 )

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Ulastirma Bakani Dagmawit Moges'i Karayollari Ortaköy Sosyal Tesislerinde kabul edecek.

(Istanbul/11.00)

3- Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, Verimlilik ve Teknoloji Fuari V-Talks etkinligi kapsaminda düzenlenecek “2023 Sonrasi Savunma ve Uzay Teknolojileri” oturumunun açilis konusmasini yapacak.

(Ankara/11.00)

4- TÜIK, nisan ayi is gücü istatistikleri ile insaat maliyet ve dis ticaret endekslerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- ABD Baskani Joe Biden ve Ingiltere Basbakani Boris Johnson, G7 Zirvesi'nin yapilacagi Cornwall'da bir araya gelecek.

GÜNCEL

1- YÖK Baskani Prof. Dr. Yekta Saraç, denizlerdeki müsilaj sorununa bilimsel çözüm üretilmesi amaciyla akademisyenlerin katilimiyla YÖK'te düzenlenecek toplantiya katilacak.

(Ankara/11.30)

2- Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Türkiye Diyanet Vakfinda düzenlenecek "2021 Yili Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" tanitim toplantisina katilacak.

(Ankara/10.30)

3- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Senol Günes, 2020 Avrupa Sampiyonasi'nin (EURO 2020) açilis maçinda 11 Haziran Cuma günü Italya ile yapacaklari mücadeleye iliskin Roma Olimpiyat Stadi'nda düzenlenecek ve çevrim içi takip edilecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak.

- Milliler, karsilasma öncesi son antrenmani statta yapacak.

- Italya Milli Takimi Teknik Direktörü Roberto Mancini, çevrim içi basin toplantisinda Türkiye maçina iliskin sorulari yanitlayacak.

(Roma/20.45/21.30/18.45)

2- 17-27 Haziran tarihlerinde Ispanya ile Fransa'nin ortaklasa düzenleyecegi FIBA 2021 Avrupa Sampiyonasi öncesi çalismalarini sürdüren A Milli Kadin Basketbol Takimi, hazirlik maçinda Ispanya ile karsi karsiya gelecek.

(Valensiya/21.30)

3- Milli sporcularin da mücadele edecegi 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na kota puani veren Avrupa Ritmik Cimnastik Sampiyonasi, Bulgaristan'da elemelerle sürecek.

(Varna)

4- Teniste sezonun ikinci grand slam turnuvasi Fransa Açik'ta (Roland Garros) tek kadinlarda yari final maçlari yapilacak.

(Paris)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA