Gökhan Seven, Bilek Güresi Dünya Sampiyonasi'na Hazirlaniyor

Erzurumlu dünya bilek güresi sampiyonu Gökhan Seven, temmuz ayinda yapilacak olan Türkiye sampiyonasi için hazirliklarini sürdürüyor.

Ortopedik engelli dünya sampiyonu Gökhan Seven, bilek güresinde hem Erzurum’un hem de Türkiye’nin gururu oldu. Dünya sampiyonlugu unvanini elinde bulunduran Seven, temmuz ayinda yapilacak olan Türkiye sampiyonasi hazirliklarina yogun sekilde devam ediyor.

Seven, “Bedensel engelli bilek güresi dünya sampiyonuyum. Bir buçuk yil önce dünyamiz ve ülkemizi etkileyen bir pandemi süreci yasadik ve halen daha yasiyoruz. Bu pandemiden ister istemez spor camiasi da etkilendi. Salonlarimiz 45 gün civarinda virüsten dolayi açilmadi, ister istemez de antrenmanlara ara vermek zorunda kalmistik. Cumhurbaskanimizin 1 Hazirani göstererek kismi de olsa yasaklari kaldirmasi ile tekrar antrenmanlarimiza basladik. Temmuz ayinda Türkiye sampiyonasi var, daha sonra müsabakalar basladigi zaman ülkemi hem Avrupa ve hem de dünya sampiyonasinda temsil edecegim” dedi.

Sampiyon bilek güresçi ile birlikte antrenman yapan Azeri sporcu Allahverdi Hayderov ise, “Atatürk Üniversitesi Beden Egitimi bölümünde okuyorum. 2018 yilinda Türkiye’ye geldim. Ben de virüsten elbette etkilendim. Herkes gibi ben de evde kaldim, disari çikma imkanim olmadi. Elde olmayan nedenlerden dolayi kilo aldim. Hazir spor salonlari açilmisken ben de aldigim kilolari vermek için antrenman yapiyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA