Gençlerbirligi Kulübünün Yeni Baskani Mehmet Niyazi Akdas Oldu

Mehmet Niyazi Akdas:'Ilhan agabeyimin baskanligi süresince herhangi bir kurum veya kisiye tek kurus borcu olmayan, herkesin kiskandigi, gipta ettigi bir Süper Lig kulübüydük. Agabeyim rahat uyu, insallah el birligi ile o günleri geri getirmeye çalisacagiz' Seçimde aday olmayan Murat Cavcav:'Bu büyük camiada baskanlik görevi bana nasip oldu. Onur ve gururla bu görevi yerine getirdim'

Gençlerbirligi Kulübünün olaganüstü genel kurulunda baskanliga Mehmet Niyazi Akdas seçildi.

Ilhan Cavcav Tesisleri'nde gerçeklestirilen genel kurula tek aday olarak giren Akdas, 184 geçerli oyla baskent temsilcisinin yeni baskani oldu.

Divan Baskanligi'ni Hasan Gerçeker'in yaptigi kongrede faaliyet ve denetim raporlari da oy çokluguyla ibra edildi.

Mehmet Niyazi Akdas'in baskanligindaki Gençlerbirligi'nin yeni yönetiminde su isimler yer aldi:

Arif Ölmez, Dide Özdikmen, Eraslan Er, Esra Özel, Ilke Igrek, Ismet Beltan, Kadir Kudret Hatipoglu, Kubilay Güvenç, Mehmet Soylu, Muammer Akyüz, Pasa Murat Barut, Murat Karahan, Özgür Erdem Incesu, Sinan Aydin, Sahap Yarali, Talip Çankiri, Taner Yildirim, Ünal Ünaldi.

- Akdas: "Gençlerbirligi sahipsiz degil"

Mehmet Niyazi Akdas, genel kurulda yaptigi konusmada, "Sayin Murat Cavcav'in serefinden, namusundan, dürüstlügünden bir nebze süphem yok. Ama kulübün yanlis yönetildigi kanaatindeyim. Yanlis insanlarin yanlis fikirler verdigini ve icraatlar yaptirdigini düsünüyorum. Yoksa Murat Bey son derece ahlakli bir insandir." ifadelerini kullandi.

Gençlerbirligi yönetiminde bugüne kadar görev alarak hizmet etmis tüm üyelere tesekkürlerini sunan Akdas, hayatini kaybetmis yöneticilere de Allah'tan rahmet diledi.

Orhan Seref Apak ve Ilhan Cavcav'dan ayrica bahsetmek istedigini belirten Akdas, söyle devam etti:

"Orhan Seref Apak kulübümüzde iki kere baskanlik yapti. Türk sporunun Anadolu'ya yayilmasini sagladi, Türkiye'yi UEFA'ya üye olarak kabul ettirdi. Digeri ise kulübümüzü bu tesislere kavusturan, kulübümüze ve Türk futboluna büyük hizmetler veren duayen futbol adami 32 yillik arkadasim Ilhan Cavcav. Kendilerini sükranla yad ediyorum, nurlar içinde yatsinlar. Ilhan agabeyimin baskanligi süresince herhangi bir kurum veya kisiye tek kurus borcu olmayan, herkesin kiskandigi, gipta ettigi bir Süper Lig kulübüydük. Agabeyim rahat uyu, insallah el birligi ile o günleri geri getirmeye çalisacagiz."

Akdas, kirmizi-siyahli kulüpte deger verdigi birçok delegenin israri üzerine aday olmayi kabul ettigini dile getirerek, "Bu kulübün baskani olmak büyük onur ve gururdur. Ancak ben hayatimin hiçbir döneminde bir göreve talip olmadim, bir iki sefer hariç seçim yarisina da girmedim. Birçok göreve davet edildim. Yalniz olmadigimi ve sahsima olan destegin her geçen gün artarak devam ettigini de gelen telefonlardan, mesajlardan anliyorum." seklinde görüs belirtti.

Kulübün mali tablosunu tam olarak inceleme firsatinin olmadigina deginen Akdas, söyle konustu:

"Sayin Arda Çakmak ve Sayin Sahin Kartal'in verdikleri rakamlara dayanarak söylüyorum ki mevcut durumda kulübümüz maddi açidan çok zor durumda. 130 milyon lira borç oldugu söyleniyor. Nedendir, nasil olmustur bunlara girmeyelim, olan olmus. Bu borcun altindan kalkmak için birlik beraberlik zamanidir. Eski yönetim demeden hepimiz el ele verip, tasin altina elimizi sokup, kulübümüzü bu açmazdan kurtarmamiz gerekiyor. Kurtaramazsak diger bazi Anadolu kulüplerinde oldugu gibi beklenmeyen ve arzu edilmeyen durumlara katlanmak zorunda kalabiliriz."

Diger ülkelerde baskent takimlarinin sampiyonluk mücadelesi verdigine isaret eden Akdas, "Baskent Ankara'mizin takimlarinin bu konumlari bizleri derinden üzmektedir. Gençlerbirligi'ne gönül vermis, maddi ve manevi hizmet etmis tüm arkadaslarimizin fikirlerine, destegine ihtiyacimiz var. Birlikte olursak muvaffak oluruz." degerlendirmesinde bulundu.

Akdas, kulübün kurumsallasmasi gerektiginin altini çizerek, "seffaflik" vurgusu yapti.

Kapali kapilar arkasinda bireysel kararlarla transfer yapilmayacagini söyleyen Akdas, "Türk futboluna çok sayida genç yetenek kazandiran, büyük takimlara transferini gerçeklestiren ve adeta futbolcu yetistirme fabrikasi olan kulübümüzün öz kaynagi olan altyapinin daha fazla gelistirilmesine, daha çok oyuncunun Gençlerbirligi'ne ve Türk futboluna kazandirilmasina yönelik çalismalara agirlik verecegiz." ifadelerini kullandi.

Baskanligi döneminde oy kaygisiyla kulübe kimsenin üye yapilmayacagini belirten Akdas, sunlari kaydetti:

"Insanlarin hayatlarinda yaptiklari yapacaklarinin teminatidir. Bu koltuktan da misyonumu tamamladigim zaman kalkacagim. Bugünden itibaren en büyük hedefimiz, bu onurlu görevi yönetim kurulunda görevli arkadaslarimizla serefimizle tamamlayarak, bayragi devralacak arkadaslara daha güçlü bir Gençlerbirligi birakmak olacaktir. Bir yil sonra yapilacak olagan kongrede daha iyi bir tablo ile karsiniza çikacagimiza inaniyorum, eger ulasamazsak daha fazla bu koltukta oturmanin da geregi olmadigi kanaatindeyim. Hep söyledim simdi de tekrar ediyorum; Gençlerbirligi Kulübü sahipsiz degildir, biz kalkariz diger bir kirmizi-kara sevdalisi oturur. Tüm Gençlerbirligi sevdalilarina buradan sesleniyorum; gelin hep birlikte kenetlenelim, el ele verelim, sevdamizi Süper Lig'e tasiyalim."

- Cavcav dönemi sona erdi

Gençlerbirligi Kulübünün efsane baskani babasi Ilhan Cavcav'in vefatinin ardindan 2017'den bu yana kirmizi-siyahli kulüpte baskanlik görevini yürüten Murat Cavcav, seçimde aday olmadi.

Murat Cavcav, kongrede yaptigi konusmada, bugüne kadar en fazla saygi ve sevginin eksikligini hissettiklerini belirterek, "Bu iki kelime çok seyi degistirebilirdi ama olmadi. Umarim bugünden sonra saygi ve sevgi camiamizdan hiç eksik olmaz." dedi.

"Gençlerbirligi, ailemin bir parçasi, babami paylastigim bir kardes benim için." diyen Cavcav, söyle devam etti:

"Bu büyük camiada baskanlik görevi bana nasip oldu. Onur ve gururla bu görevi yerine getirdim. Elestirilecek pek çok nokta muhakkak var ancak sunu bilmenizi isterim; gönül rahatligiyla görevimden ayriliyorum. Ne Gençlerbirligi'nin bir kurusuna tamah ettim ne de Gençlerbirligi'nin menfaatini kendi menfaatimden geride tuttum. Benim için hep Gençlerbirligi vardi, ilk Gençlerbirligi vardi."

Cavcav, sürekli hedef alindigini dile getirerek, "Elestirmek, hakaret etmek, yaftalamak, çamur atmak kolay. Bu dört yil boyunca hem içeride, hem disarida sürekli hedef oldum. Bazen dost bildiklerimin, bazen de eskilerin ürettigi dedikodularla yaralar aldim. Kanimin rengini merak eden de oldu, baba sevgimi sorgulayan da... Dedikodu ikliminin dönüp dolasip hepimizi vurdugu ortam böyle yaratildi. Herkes sevgisinden de saygisindan da vazgeçti. Insan kardesini sevmekten vazgeçebilir mi? Ben Gençlerbirligi'ni sevmekten vazgeçmedim." ifadelerini kullandi.

Murat Cavcav, konusmasini söyle tamamladi:

"Gençlerbirligi Kulübüne baskan olmak da aday olmak da kolay degil. Aday arkadaslar bunu yasayarak gördü. Ben ve birlikte yürüdügüm arkadaslarim, hatalarimizi da dogrularimizi da üstlenerek görevden ayriliyoruz. Bugünden sonra kardesinin yani Gençlerbirligi'nin mutlulugunu isteyen bir taraftarim. Gençlerbirligi'ni iyi yerlerde, armayi zirvede görmek benim mutlulugum olacak. Bugün sadece bu kulübün baskanligindan ayriliyorum. Hiçbir zaman Gençlerbirligi'nin gönlümdeki yeri degismeyecek. Baskana ve ekibine basari diliyorum. Sevgiyle, saygiyla, hosça kalin."

Kaynak: AA