Gençlerbirligi Kulübü Baskan Adayi Mehmet Niyazi Akdas Açiklamasi 'Kulübümüz Maddi Açidan Çok Zor Durumdadir'

Gençlerbirligi Kulübü’nün parasal anlamda zor durumda oldugunu ifade eden Baskan Adayi Mehmet Niyazi Akdas, “Kulübümüz maddi açidan çok zor durumdadir. Rakamlar yaklasik 130 milyon TL gibi bir borç oldugunu gösteriyor ve kur farkindan her gün artiyor” dedi.

Gençlerbirligi’nde bugün gerçeklestirilen seçimli olagan genel kurula tek baskan adayi olarak giren Mehmet Niyazi Akdas, Ilhan Cavcav Tesisleri’nde düzenlenen genel kurulda açiklamalarda bulundu. Yogun israr üzerine baskan adayi oldugunu söyleyen Akdas, “Kulübümüz, Cumhuriyetimiz ile yasit geçmisi basarilarla dolu ve Türk futboluna birçok genç kazandirmis bir kulüptür. Bu kulübün baskani olmak da büyük onur ve gururdur. Ben hayatimin hiçbir döneminde bir göreve talip olmadim, bir iki sefer hariç seçim yarisina da girmedim ama birçok göreve davet edilerek getirildim. Öncelikle belirtmeliyim ki bu göreve de kulübümüzde çok deger verdigim birçok delegenin israri üzerine aday olmayi kabul ettim. Yalniz olmadigimi ve sahsima olan destegin her geçen gün artarak devam ettigini de gelen telefonlardan, mesajlardan görüyorum” ifadelerini kullandi.

“Bu borcun altindan kalkmak için birlik beraberlik zamanidir”

Gençlerbirligi’nin maddi açidan zor durumda oldugunu belirten Mehmet Niyazi Akdas, “Kulübümüz maddi açidan çok zor durumdadir. Rakamlar yaklasik 130 milyon TL gibi bir borç oldugunu gösteriyor ve kur farkindan her gün artiyor. Bu borcun altindan kalkmak için birlik ve beraberlik zamanidir. El birligi ile eski yeni demeyip hepimizin el ele verip, tasin altina elimizi sokup kulübümüzü bu açmazdan kurtarmamiz gerekiyor. Kurtaramazsak kulübümüz diger bazi Anadolu kulüplerinde oldugu gibi beklenmeyen ve arzu edilmeyen durumlara katlanmak zorunda kalabilir. Gençlerbirligi’ne hizmet etmis, gönül vermis, maddi ve manevi hizmet etmis tüm arkadaslarimizin fikirlerine destegine ihtiyacimiz var. Birlikte olursak muvaffak oluruz” diye konustu.



“Kapali kapilar arkasinda bireysel kararlarla hiçbir transfer yapilmayacaktir”

Baskan seçildigi takdirde uygulamaya koyacagi planlar hakkinda da konusan Akdas, “Öncelikle yönetim kurulundaki arkadaslarimizla oturup kisa, orta ve uzun vadeli programlar yapacagiz. Kulübün kurumsallasmasinin gerektigine inaniyorum. Kulübün bütün kurumlarinin gerçek islevlerini yerine getirmesinin saglanmasi lazim. Sirketlesme konusu gündeme getirilmeli. Kurulacak bir komisyon kulübümüz açisindan bunun yararlarini veya mahsurlarini incelemelidir. Kulübümüz bir dernek statüsündedir. Derneklere yöneticiler almak için degil, bir seyler katabilmek için seçilmelidirler. Kulübümüz birilerinin özel sirketi degildir, bu nedenle seffaflik bizim için çok önemlidir ve siarimiz olacaktir. Kulübün gelir ve giderinin ne kadar oldugu, nerelere ne paralar verildigini bilmek bütün üyelerin hakkidir. Transferler, transfer komitesinde alinacak kararlarla yapilacaktir. Kapali kapilar arkasinda bireysel kararlarla hiçbir transfer yapilmayacaktir. Bazen yagmurda, bazen çamurda, iyi günde, kötü günde takimimizin yaninda olan ve takimimiza her kosulda destek veren fedakar taraftarlarimiza ve basinimizin degerli çalisanlarina her zaman kapimiz açik olacaktir. Yönetimden görevli arkadaslarimiz daima onlarla toplantilar yapip elestirilerini dinleyecek ve konular yönetim kurulunda dikkate alinacaktir” degerlendirmesinde bulundu.

“Gençlerbirligi sahipsiz degildir”

Oy kazanmak için kulübe kimseyi üye yapmayacaginin altini çizen Baskan Adayi Akdas, “Size buradan namusum ve serefim üzerine söz veriyorum; baskanligim dönemimde oy gayesi ile kulübe kimse üye yapilmayacaktir. Bugünden itibaren en büyük hedefimiz aldigimiz bu onurlu görevi yönetim kurulunda görevli arkadaslarimizla birlikte serefimize tamamlayarak bizden sonra bayragi devralacak arkadaslara bizlerle ayni heyecani duyacaklari projeler ve daha güçlü bir Gençlerbirligi birakmak olacaktir. 1 yil sonra yapilacak olagan kongrede daha iyi bir tablo ile karsiniza çikacagimiza inaniyorum. Eger ulasamazsak daha fazla bu koltukta oturmanin da geregi olmadigi kanaatindeyim. Gençlerbirligi Kulübü sahipsiz degildir. Biz kalkariz, diger bir kirmizi-kara sevdalisi oturur” dedi.

Kaynak: İHA