Gelecegin Sampiyon Adaylari Pistlerin Tozunu Atiyorlar

Antalya’nin Kumluca Ilçesine bagli Beykonak Mahallesinde bulunan ve Avrupa standartlarinin üstünde olan pistte gelecegin sampiyonlarinin yetistirilmesi için egitim çalismalari yapiliyor.

Yaslari 4 ile 5 arasinda olan yetenekli çocuklar egitilerek yarismalara hazirlaniyor. Aileleri veya egitmenleri tarafindan çocuklar egitim pistine geçip motor üstüne çikmadan önce dizlikleri, dirseklikleri ve kasklari takiliyor. Daha sonra baslama noktasinda motorlar hazirlaniyor. Motorlara binen çocuklara tipki profesyonel yarismalarda oldugu gibi start isareti veriliyor. Önce düz alanda motor kullanilmasi ögretiliyor. Ardindan engel geçmeler ögretiliyor. Önce sarjli bisikletlerle egitime baslayan çocuklar egitim seviyesine, yaslarina göre yakitli ve yüksek güçlü motor kullanimina geçiyorlar.

"Gelecegin yarismacilarini yetistiriyoruz"

Kumluca Belediye Baskani Mustafa Köleoglu, gelecegin sampiyonlarina yetistirdiklerini belirterek, “Burada gelecegin yarisçilarini yetistiriyoruz. Su andaki içinde bulundugumuz konum Türkiye’deki bir numarali dogal motokros yaris pisti. Motokrosta sampiyon olabilecek sekilde çocuklarimizi yetistiriyoruz” dedi.



"Dünya sampiyonlari 10 - 11 yasinda bizim pistlerimizde egitim gördü"

Kumluca Beykonak Enduro Motosiklet Kulübü Baskani Bülent Dönmez ise “Geçen sene pandemiden dolayi hiçbir yarismamiz yapilmadi. Bu yil ilk yaris Edirne’de yapilacak. 5. Ayak Türkiye Sampiyonasi kapanis sezonu burada olacak. Kenan Sofuoglu, Toprak Razgatlioglu, Deniz Öncügil 10 – 11 yaslarinda bizim bu pistlerimizde yarisan çocuklarimizdi. Simdi de bizim burada çok yetenekli çocuklarimiz var” seklinde konustu.

Dogal rampa olarak Türkiye’nin en iyi parkurunun bulunduklari yer oldugunu söyleyen Dönmez, parkurun yapilis sekli ve ölçülerinin Avrupa standartlarina uygun oldugunu kaydetti.

Dönmez, "Türkiye Sampiyonasinin 5’inci ayagi burada olacak. 4-5 yaslarinda yeni çocuklarimiz var . Haftada bir gün onalar egitim veriyoruz. Motokros’ta Türkiye sampiyonu Mustafa Çetin bizim yarismacimiz. Türkiye’nin en hizli yarismacisi. Hem de genel klasman birincisi” dedi.



"Yurt disindaki motokroscular 4-5 yasinda egitime basliyor"

Pistte egitim gören çocuklardan 4 yasindaki Berkan’in Babasi Serkan Karaöz; “Kendim de 10 yildir aktif motor kullaniyorum. Oglum Berkan Karaöz (4), arkadasimin oglu Mustafa (5) yasinda. Babasi Serdar’da motorcuydu o rahmetli oldu. Simdi yerine Mustafa kaldi. Ikisine de egitim veriyoruz. Yurt disinda 4-5 yasinda basliyor egitimler. Bizlerde elimizden geldigince egitim vermeye çalisiyoruz burada. Hedefimiz onlari Türkiye ve insallah Allah izin verirse Dünya sampiyonlari yapmak. Dizlikleri, dirsekleri ve kasklari oldugu sürece bu sporun hiçbir tehlikesi yok. Sokakta sürmektense tüm gençlerimizi buraya motor sürmeye bekliyoruz. Burada motorlarimiz mevcuttur” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA