Europol'ün EURO 2020 Için Olusturdugu Özel Ekipte Türkiye'den Uzmanlar Da Yer Alacak

Avrupa Birligi Polis Teskilati Europol, 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2020) boyunca Avrupa'da kamu güvenligini saglamak amaciyla Türkiye'den emniyet görevlilerinin de bulundugu özel bir ekip kurdugunu açikladi.

Europol'den yapilan yazili açiklamaya göre, 22 ülkeden 40 uzmanin katilimiyla olusturulan ekip, EURO 2020 sürecinde kamu güvenliginin saglanmasina katki sunacak.

Türkiye'den emniyet görevlilerinin de yer alacagi özel ekip, siber suçlar, terörizm, bahis, sike gibi suçlarin yani sira taklit ürün satisi ve sahte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucu gibi sahtecilik faaliyetlerini önlemeyi amaçliyor.

Hollanda Polisi'nin koordinasyonunda, Europol Uluslararasi Polis Koordinasyon Merkezi'nin (IPCC) altinda görev yapacak özel ekibin, turnuvanin gerçeklesecegi ülkelerdeki emniyet birimleri arasindaki koordinasyonu hizlandirmasi hedefleniyor.

Europol Direktörü Catherine De Bolle, konuya iliskin açiklamasinda, "EURO 2020'de 24 milli takimin Avrupa'nin 11 farkli sehrinde maç yapacak olmasi güvenlik alanindaki is birligini çok daha önemli hale getirdi." ifadelerine yer verdi.

Europol Uluslararasi Polis Koordinasyon Merkezi'nin basinda bulunan Max Daniel ise "Önceki tecrübelerimiz farkli ülkelerden emniyet birimleri arasindaki is birligi ve bilgi paylasiminin kamu güvenligi açisindan çok önemli oldugunu gösteriyor." ifadelerini kullandi.

Salgin nedeniyle bir yil ertelemeli olarak 11 Haziran-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi, tarihinde ilk kez 11 farkli ülkede yapilacak.

Kaynak: AA