Erzurum Derbisi Nefes Kesti

Bölgesel Amatör Lig’de start verildi. ayni grupta yer alan Erzurum’un iki takimin mücadelesi izleyenlerin nefeslerini kesti.

Pendemiden dolayi aylardir bir türlü oynanamayan Bölgesel Amatör Ligi müsabakalari dün oynanan karsilasmalar ile basladi.

Erzurum’dan iki kulübün yer aldigi BAL Liginde Yakutiyespor, Ilica Idmanocagi belediyespor, Igdir Belediyespor ile Dogubeyazitsporun ayni grupta yer aldi.

Ilk hafta müsabakalarinda Ilica Idmanocagi Belediyespor ile Yakutiye Belediyespor, karsi karsiya geldi. Orhan Tavli Stadi’nda oynanan karsilasmada orta hakemligi Trabzon bölgesinden Yasin Kalcioglu yapti.

Karsilasmayi Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, Yakutiye Belediye Baskan vekili ve ayni zamanda Yakutiyespor kulüp baskani Ihsan Karabulut, Yakutiye Belediye Baskan yardimcisi Osman Yildiz, Aziziye Belediye Baskan yardimcisi ve ayni zamanda kulüp baskani Ilhan Umut Aktas, Büyüksehir Belediye Erzurumspor sportif direktörü Muzaffer Bilazer, yardimci antrenör Ugur Bayarslan, Tarim Kredi Kooperatifleri Birligi bölge müdür yardimcisi Özkan Yildirim, ile çok sayida futbol sever izledi.

Zaman Zaman yagmur altinda oynanan karsilasmada iki takimda kontrollü bir oyun sergilerken, Ilica Idmanocagi Belediyespor müsabakanin 35. dakikasinda Ahmet Melik Yilmaz’in attigi gol ile 1 - 0 öne geçti. kalesinde gördügü sok golün ardindan çabuk toparlanan Yakutiyespor, ilk yarinin sonlarina dogru Bahadir’in penaltidan attigi gol ile durumu 1 -1’e getirdi ve ilk yari bu skor ile tamamlandi.

Mücadelenin ikinci yarisinda da yine kiran kirana bir oyun sergilenirken, Ilica Idmanocagi Belediyespor 85. dakikada Ali’nin ayagindan bir gol daha buldu ve doksan dakika sonunda gülen taraf ev sahibi takim Ilica Idmanocagi Belediyespor oldu.

Karsilasma sonrasi ilk kez BAL Liginde mücadele eden Ilica Idmanocagispor galibiyetin sevincini doyasiya yasarken, maç sonrasi Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan’da iki takim oyuncularini Güzel mücadelelerinden ötürü kutladi.

Bu arada grupta oynanan diger maçta ise Igdir Belediyespor ile Dogubeyazitspor 1 - 1 berabere kaldi

Kaynak: İHA