ÇBK Mersin Yenisehir Belediyespor, 3 Kulvarda Kupa Hedefliyor

ÇBK İçel Yenisehir Belediyespor Kadin Basketbol Takimi, gelecek sezon Süper Lig, FIBA Avrupa Kupasi ve Türkiye Kupasi'nda sampiyonluga ulasmanin hesaplarini yapiyor.

Kulüp baskani Ali Adalioglu ve yöneticiler, Fly Academy Spor Salonu'nda basin mensuplariyla bir araya geldi.

Adalioglu, 2017 yilinda yapilanmasi baslayan kulübün kisa sürede önemli basarilara imza attigini söyledi.

Gelecek sezonun hazirliklarini tamamladiklarini aktaran Adalioglu, "Yeni sezon hedeflerimiz oldukça büyük. Bu nedenle elimizi çabuk tuttuk. Çok iyi ve kaliteli oyunculari bünyemize kattik." diye konustu.

Kulüp üst yöneticisi Ender Ünlü de 2017'de baslayan serüvenlerinde, büyük basarilar elde edeceklerine inandiklari yila girdiklerini dile getirdi.

Teknolojik ve mimari açidan üst seviyede bir tesise sahip olduklarini vurgulayan Ünlü, "Dünyada ilk 3 içerisinde, Avrupa'da ise birinci sirada olan bir tesise sahibiz." ifadesini kullandi.

Ünlü, yeni sezon hedefleriyle ilgili bilgi vererek, sunlari kaydetti:

"Su an Avrupa ve ABD'deki basketbol camiasi, takimimizin FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'ni kazanacaginda, ligde ve Türkiye Kupasi'nda da final oynayabilecek seviyede kadro olusturdugunda hemfikir. Su an FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'na dahil olan takimlarin hiçbirinde transfer çalismalarini üst seviyede göremezsiniz. Bizim stratejik olarak transferlerimizi erken açiklamamiz, onlari bu yila degil gelecek yila yatirim yapmaya itti. Yedi yabanci oyuncu aldik. Bunlarin tamami ABD'li ve hepsinin Avrupa pasaportu var. Bu yil için 16 kisilik kadromuzu tamamiyla olusturmus bulunmaktayiz. Ocak ayindaki transfer döneminde ikinci bir hamle yapmak için de plan ve program yaptik. Bununla ilgili elimiz saglam."

Kaynak: AA