Break Dansta Milli Takim Seçmeleri Istanbul'da Yapildi

2024 Paris Olimpiyat Oyunlari'nda yer alacak break dansta milli takim seçmeleri Istanbul'da gerçeklestirildi.

Türkiye Breaking Sampiyonasi, Türkiye Dans Sporlari Federasyonu (TDSF) tarafindan Sisli Cemil Candas Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Breaking Milli Takimi'nda sekiz kisilik siralama erkeklerde Oguzhan Karademir, Furkan Yilmaz, Gürkan Çiçek, Burakhan Çaglar, Ümüt Karaoglu, Mehmet Gürkan Ürütürk, Erkan Çiçek ve Batuhan Baylan seklinde olusurken, kadinlarda Cemre Ece Kozbay ve Setenay Karadas Baylan milli takima seçildi.

Milli takimdaki ilk bes erkek ile iki kadin break dansçisindan olusan kafile, ilk uluslararasi sinavini 26-27 Haziran’da Soçi’de düzenlenecek Avrupa Breaking Sampiyonasi’nda verecek.

Organizasyon sonunda kazananlar madalya ve kupalarini, Gençlik ve Spor Il Müdürü Burhanettin Hacicaferoglu ile TDSF Baskani Tolga Han Çinkitas'tan aldi.

Breakinge büyük bir ilgi oldugunu belirten Tolga Han Çinkitas, "Olimpik brans olmasiyla breakinge dünyada ve Türkiye'de çok büyük ilgi var. Biz federasyon olarak imkanlarimiz ölçüsünde çocuklara ve gençlere firsat yaratacagiz. Su an yildizlar kategorisinde yarisan, gelecekte madalyalar getirebilecek çok yetenekli çocuklar seçildi. Bugünün çocuklari 2024 Olimpiyatlari ve 2024 Dünya Gençlik Olimpiyatlari'na hazirlaniyor." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA