Basarili Spor Spikeri Ve Sunucu Melih Gümüsbiçak, Ögrencilerle Bir Araya Geldi

Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafindan gerçeklestirilen çevrim içi söylesiye konuk olan spor spikeri ve sunucu Melih Gümüsbiçak, deneyimlerini ögrencilerle paylasti.

Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafindan ’Futbol Nedir, Ne Degildir?’ adli çevrim içi etkinlik gerçeklestirildi.

Ögrencilerin yogun ilgi gösterdigi söylesinin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, derslerle sinirli olmayan bir ortamda ögrencilerin gelisime destek olmaya gayret gösterdiklerinin altini çizdi. Rektör Uzun, “Bartin Üniversitesi olarak bölgemizin ve ülkemizin gelisimine katki sunmak için bilimsel anlamda gösterdigimiz gayretin yaninda, spor alaninda da söz sahibi olma hedefimiz var. Bu dogrultuda durmadan çalisiyor, hedeflerimize kararlilikla yürüyoruz. Derslerle sinirli olmayan bir ögrenme ortaminda ögrencilerimizin gelisimini destekliyor ve onlarin nitelikli bireyler olarak mezun olmalarini hedefliyoruz” dedi.

Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiligi Bölüm Baskani Prof. Dr. M. Zahit Serarslan’in moderatörlügünü yaptigi söyleside basarili spor spikeri ve sunucu Melih Gümüsbiçak deneyimlerini ögrencilerle paylasti.

Gümüsbiçak, “Futbol bir topun pesinden kosmak ve o rekabet duygusunu çocukça yasamak tutkusudur. Futbol dünyada bu kadar insanin ilgisini çekiyorsa bunun en büyük sebebi futbolun oldukça basit bir oyun olmasidir. Diger bir sebebi de herkesin futbol hakkinda söyleyecek bir seyi bulmasidir” ifadelerini kullandi.

Spor sunuculugu/spikerligi ve medya yöneticiligi ile ilgili deneyimlerini paylasan Melih Gümüsbiçak, katilimcilarin sorularini cevaplayarak güncel konulara iliskin fikirlerini aktardi. A Milli Futbol Takimi’nin 11 Haziran Cuma günü Roma’da Italya ile oynayacagi maçla baslayacak olan EURO 2020 öncesinde degerlendirmelerde bulunan Gümüsbiçak, “Biz kendimizle savasiyoruz. Yani potansiyeli çok yüksek bir takim olmamiza ragmen böyle bir durumun söz konusu oldugunu düsünüyorum. Benim için milli takimimiz elemeleri geçemezse de sürpriz olmayacaktir, kupayi kaldirsa da sürpriz olmayacaktir. EURO 2020, zor bir sampiyona ve favorisi bol bir sampiyona oldugunu görüyoruz. Milli takimimizin güzel isler yapacagina inaniyorum” diye konustu.

Gümüsbiçak, dünyanin dört bir yanindan kisilerin internet araciligiyla bulusup oyun oynayabildigi elektronik sporlarin sektörel gelisimi ile ilgili soruya da cevap vererek, “E-spor, tamamen bir imgelemeyle ve tamamen bir sanal gerçeklik haline getirilip bizleri kan ve ter içerisinde birakabilirse iste o zaman baska bir boyuta ulasilacaktir. Bu yakin bir gelecekte de olacaktir, buna inaniyorum. Ancak bu olana kadar e-spor su anda bir spor olarak görmüyorum. Içinde spordan da parçalarin oldugu önemli bir eglence sektörü oldugunu düsünüyorum” cümlelerine yer verdi.

Kaynak: İHA