Atletler Erzurum'da Ter Dökecek

Erzurum’da bu yil 6. kez düzenlenecek olan Sprint Relay Cup ve Balkan Bayrak Sampiyonasi, Tokyo Olimpiyatlari öncesinde sporcular için son virajda yer almasindan dolayi büyük önem tasiyor. Yarismalara 8 ülkeden 100’den fazla atlet katilacak.

Erzurum’da World Athletics onayli Sprint Relay Cup ve es zamanli olarak 12-13 Haziran günlerinde yapilacak Balkan Bayrak Sampiyonasi’nda Türkiye Milli Takimi, en iddiali takimiyla yarisacak.

Ay-yildizli Milli Takimlar, Tokyo’da yarismak için sansinin devam ettigi 4x100 ve 4x400 metre erkeklerde Olimpiyat kotasini Erzurum’da netlestirmek için sahne alacak. Yüksek rakimda yer aldigi için sprint branslarinda elverisli kosullar saglayan Erzurum’da, geçtigimiz yillarda 100 metre de dahil olmak üzere birçok Türkiye rekoru kirilmisti. Yarismalarda Millilerin bu yilki ana hedef, ayni zamanda Balkan Bayrak Sampiyonasi’na da dahil olan 4x100 ve 4x400 metre branslarinda Olimpiyat kotasini elde etmek olacak.

Basta dünya sampiyonu Ramil Guliyev, Olimpiyat üçüncüsü Yasmani Copello, Avrupa 100 metre üçüncüsü ve Türkiye rekortmeni Jak Ali Harvey, Avrupa U20 sampiyonu 4x400 takimi üyeleri olmak üzere Türkiye’nin tüm sprint kadrosu Erzurum’da iki gün boyunca yarisacak.

Balkan Bayrak için Erzurum’a tam kadro gelecek olan Olimpiyat madalyali Ukrayna, 4x100 metre, 4x400 metre ve 4x400 metre karisik bayrakta kota arayacak. Ayrica Belarus, Iran, Romanya, Lübnan, Katar ve Umman da Olimpiyat sansi devam eden atletleriyle müsabakalara istirak edecek.

Bireysel müsabakalarda ise 110 metre engellide Türkiye rekortmeni Mikdat Sevler de kendisinden beklenen yeni rekorla birlikte Olimpiyat baraji için kritik bir müsabakaya çikacak. Müsabakalarda Ramil Guliyev, Yasmani Copello, Jak Ali Harvey, Emre Zafer Barnes, Mizgin Ay, Kayhan Özer, Umut Uysal, Berke Akçam, Ilyas Çanakçi, Sinan Ören gibi birçok rekortmen ve Türkiye sampiyonu atlet yarisacak.

Kaynak: İHA