Anadolu Efesli Simon, Malatya'nin Tarihi Yerlerini Gezdi

Anadolu Efes’in 44 numarali Hirvat oyuncusu Krunoslav Simon, fahri hemsehrilik berati almak için geldigi Malatya’da tarihi yerleri gezdi.

’Malatyali’ diye tezahüratlar yapilan, attigi basketler sonrasinda ‘Malatya Malatya bulunmaz esin’ türküsünü salonlarda tüm taraftarlara dinlettiren, Malatya’ya olan ilgisini her firsatta dile getiren ve Malatya’nin tanitimina katkida bulunmasi nedeniyle Büyüksehir Belediyesi tarafindan Anadolu Efesli Simon’a hemserilik berati verilmesi kararlastirildi. Bunun için Malatya’ya gelen basarili basketbolcu, tarihi ve kültürel yerleri inceledi. Efes’in, Basketbol Süper Ligi ve THY Eurolague sampiyonluklarinda büyük pay sahibi olan ve Türkiye’ye geldigi ilk günden itibaren 44 numarali forma ile mücadele eden, kendini Malatyali olarak gördügünü belirten Krunoslav Simon, Malatya’da sevenlerinin ilgisiyle de karsilasti.

Fahri hemserilik berati verilmesi kararlastirilan Simon, UNESCO tarafindan Dünya Kültür Mirasi geçici listesine yer alan, dünya kültür mirasi kalici listeye girmesi için de aday olan Anadolu’nun en eski sehir devletinin kuruldugu Arslantepe Höyügü’nü de çok begendi.

Kaynak: İHA