AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da Gündeme İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu Açıklaması (2)

'(Avrupa'dan gelen çöplerin Adana'da gelişigüzel bertaraf edildiği iddiası) Kamuoyuna da yansıdı, bazı yerlere çöp dökmeyle ilgili görüntüler var. Açık ve net bir şekilde söylüyorum, Adana'nın toprağını, Çukurova'nın toprağını, suyunu kirleten, çevresine dönük olarak yıllarca yok olmayacak bu atıkları çevreye kontrolsüz bir şekilde atanlarla en güçlü mücadeleyi vereceğiz'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa'dan Türkiye'ye geri dönüşüm amacıyla getirilen çöplerin gelişigüzel bertaraf edildiği yönündeki iddialara ilişkin, "Kamuoyuna da yansıdı, bazı yerlere çöp dökmeyle ilgili görüntüler var. Açık ve net bir şekilde söylüyorum, Adana'nın toprağını, Çukurova'nın toprağını, suyunu kirleten, çevresine dönük olarak yıllarca yok olmayacak bu atıkları çevreye kontrolsüz bir şekilde atanlarla en güçlü mücadeleyi vereceğiz." dedi.

Çelik, AK Parti Adana İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Bir gazetecinin, Avrupa'dan gelen çöplerin Adana'da gelişigüzel bertaraf edildiği iddiasıyla ilgili soruya Çelik, bu konunun yabancı televizyon kanallarına da gündem olduğunu söyledi.

Çelik, birtakım atıkların getirilip bunların yakıt olarak kullanılmasıyla ilgili sanayide bir sürecin olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu süreç kurallara uygun olduğu müddetçe tabii ki hiç kimse bu süreci engelleyen, Türkiye'ye döviz kazandıran, Türkiye'de istihdam yaratan bu süreçlere müdahil olmuyor. Eğer kişiler kurallara uygun olarak bunları getirip yakıta çeviriyorlar ya da başka mamul maddeye, ham maddeye çeviriyorlarsa bunda bir mesele yok. Ama ortada bir sorun var, o sorun da şu; bazı lisanslı işletmelerin yanında lisanssız işletmeler olduğu görülüyor. Buralardaki atıkların yakıldığı tesislerde, sonra ya da kullanıldığı tesislerden sonra, buradan çıkan tortuların, cürufun 'Adana'da sağa sola izinsiz bir şekilde döküldüğü' şeklinde son derece güçlü haberler var. Çok açık ve net bir şekilde söylüyorum, Çukurova'nın toprağını kirleten, suyunu kirleten bu tip teşebbüslere karşı acımasız bir mücadele veririz. Kesinlikle tavizkar olmayız, tavizsiz bir mücadele veririz."

Çelik, hiç kimsenin bu plastik atıkları toprağa ve suya kontrolsüz, kuralsız şekilde dökemeyeceğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkesin yapması gereken, bu atıkların kullanım kurallarına uygun olarak yok edilmesini sağlamak, depolanmasını sağlamaktır. Yani burada Adana, Avrupa'nın en büyük çöp merkezi olduğu gibisinden birtakım manipülatif haberler de çıkıyor. Bunların sanayide kullanılmak üzere yakıt olarak kullanılmak üzere getirilmesi ayrı bir konudur, orada kurallara uyuluyorsa kurallara uyan işletmecinin hiçbir kusuru hiçbir şekilde suçlanması söz konusu değildir. Ama buralardan çıkan cürufların, tortuların tarlalara, su kaynaklarına, köylere, yollara atılması gibi bir durum varsa bununla en güçlü şekilde mücadele edeceğimizin bilinmesini isterim.

Maalesef bazı istihbaratlar bu şekildeki birtakım faaliyetlerin olduğunu gösteriyor. Lisanslı işletmelerin yanı sıra lisanssız işletmelerin olduğundan bahsediliyor. Kamuoyuna da yansıdı, bazı yerlere çöp dökmeyle ilgili görüntüler var. Açık ve net bir şekilde söylüyorum, Adana'nın toprağını, Çukurova'nın toprağını, suyunu kirleten, çevresine dönük olarak yıllarca yok olmayacak bu atıkları çevreye kontrolsüz bir şekilde atanlarla en güçlü mücadeleyi vereceğiz."

- "Adana Demirspor şampiyonluğu hak ediyor"

Çelik, TFF 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor'un Süper Lig'e yükselme şansıyla ilgili soruyu da yanıtladı.

Geçen sezon çok umutlandıklarını, şimdi daha büyük bir umutla ligde kalan üç haftanın geçmesini beklediklerini aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Adana Demirspor şampiyonluğu hak ediyor, çok büyük bir performans ortaya koydu. Tabi gönül istiyor ki hem Adana Demirspor'umuz hem Adanaspor'umuz en iyi yerlerde olsun. Adanaspor bu sezon biraz şanssız ve talihsiz bir dönem geçiriyor. İnşallah Adanaspor için de gelecek sezon daha iyi bir performans, daha iyi bir konum yakalamalarını bekliyoruz. Desteklerimiz onlarla beraber. Demirspor'umuz şu anda son derece iyi bir ivme yakalamış durumda. Son 3 haftayı Demirspor'a destek olma konusunda, Demirspor ile dayanışma gösterme, Demirspor'a moral verme konusunda bir seferberlik olarak ilan ediyoruz. İnşallah tüm gönlümüz, alkışlarımız, dayanışma duygumuz Demirspor'umuzla birlikte. Onların şampiyonluğu göğüslemesini heyecanla bekliyoruz."

​​​​​​​(Bitti)

Kaynak: AA