Kırıkkaleli Milli Kick Boksçular, İslami Dayanışma Oyunları'na Katılacak Olmanın Mutluluğunu Yaşıyor

Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası'nda (Turkish Open) birinci olan Kırıkkaleli milli kick boksçular, İslami Dayanışma Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Uluslararası Dünya Kupası'nda çift sıklette şampiyonluk, Avrupa üçüncülüğü, 8 Türkiye şampiyonluğu ve üniversitelerarası şampiyonluğu bulunan milli sporcu Mustafa Ayten ve 2 Türkiye şampiyonluğu bulunan Mevlüdiye Aktaş, 8-11 Nisan tarihlerinde Antalya'da düzenlenen turnuvada kategorilerinde birinci olarak İslami Dayanışma Oyunları'na katılma hakkı elde etti.

Turnuvada 89 kilogramda birinci olan Mustafa Ayten, gazetecilere yaptığı açıklamada, takım arkadaşlarıyla çok çalışarak emeklerinin karşılığını aldıklarını söyledi.

Salgın tedbirleri kapsamında antrenmanlarını yapmaya gayret ettiklerini anlatan Ayten, şöyle konuştu:

"Rabbime şükürler Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası'nda birincilik nasip oldu. Hem Türk bayrağını göndere çektirdik hem de Kırıkkale'yi uluslararası alanda zirveye taşıdık. Bundan sonraki hedefimiz İslami Dayanışma Oyunları. Eksikliklerimizi gidererek daha çok çalışıp orada da bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz. İslami Dayanışma Oyunları 4 yılda yapılan büyük bir turnuva olduğu için bizler de ilk defa katılmaya hak kazandık. Kulübümüzden 2 sporcuyla oraya katılacağız. Büyük bir heyecan içerisindeyiz."

70 kilogramda şampiyon olan Mevlüdiye Aktaş da turnuvaya günde çift idmanla çalıştıklarını ve çok emek verdiklerini dile getirdi.

Emeklerinin karşılığını da aldıklarını aktaran Aktaş, "Buradaki birincilikle İslami Dayanışma Oyunları'na katılmaya hak kazandım. Oradaki hedefim de ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek Türk bayrağımızı göndere çektirmek. Durmadan, yılmadan çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Antrenör Adem Ayten ise "Bu duygular, tarif edilmez yaşanır. Çok duyguluyum. Bayrağımızı göndere çektirdik, 2 birinci çıkardık, 2 sporcumuz da üçüncü oldu. İnşallah ilerleyen zamanlarda daha güzel şeyler olacak. Eylül ayında düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları'nda da bayrağımızı göndere çektirmek için şu andan itibaren çalışmalarımıza başladık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA