2021 Gelibolu Orta Mesafe Triatlon Türkiye Şampiyonası 22-23 Mayıs'ta Gerçekleştirilecek

Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) Başkanı Bayram Yalçınkaya, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan, Gelibolu Orta Mesafe Triatlon Türkiye Şampiyonası'nın 22-23 Mayıs tarihlerinde Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleştirileceğini söyledi.

Yalçınkaya, kentteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, gazetecilere çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen ve binlerce sporcunun katıldığı organizasyonun Çanakkale'deki ayağının 1900 metre yüzme, 90 kilometre bisiklet ve 21 kilometre koşu parkurundan oluşacağını belirten Bayram Yalçınkaya, Gelibolu triatlonunun, heyecanın en yüksek müsabakalarından biri olduğunu hatırlattı.

Tarihi Gelibolu Alanı'nın doğasında tarih ile iç içe gerçekleştirilecek olan şampiyonaya birçok ülkeden sporcuların da katılacağını ifade etti.

Yalçınkaya, organizasyonu çok önemsediklerini, kendileri için vizyon ve marka yarışı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Aslında biz geçen sene yine Sayın Tarihi Alan Başkanımız İsmail Bey ile görüştüğümüzde şöyle bir plan yapmıştık. Geçen sene burada savaşmış 8 ülkeden 4 kadın, 4 erkek sporcu davet etmiştik. Fakat pandemi nedeniyle bunu gerçekleştiremedik. Bu sene de yine pandemi koşulları içerisinde, önlemlerle yapacağımız için henüz istediğimiz vizyon noktasına bu organizasyonu ulaştıramadık ama bizim çalışmalarımızın hepsi o yönde."

Bayram Yalçınkaya, önümüzdeki yıllarda 2 bin yabancı sporcunun katılımıyla büyük bir uluslararası organizasyon planlarının da olduğunu anlatarak, "Bazı şeyler hemen olmuyor, temelinde bazı hazırlıklar yapmak gerekiyor. Biz bu sene inşallah Tarihi Alan Başkanlığımızla birlikte bu organizasyonun bitiminde, Yeni Zelanda, Avustralya ve burada savaşmış diğer ülkelere, bir sonraki senenin videolarıyla gidip, bunların tanıtımını gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki sene çok büyük bir katılım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise Türkiye'nin ve dünyanın zor bir süreçten geçtiğini her türlü organizasyonu yapmanın çok zor olduğunu bildiklerine değinerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Oldukça zor bir dönem yaşıyoruz. Türkiye Triatlon Federasyonumuz öncülüğünde Çanakkale Valiliğimiz ve Gençlik Spor Müdürlüğümüz ile birlikte güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Çanakkale Tarihi Alanı'nda uluslararası bir organizasyon yapılacak. Yapılacak her türlü aktivite ve organizasyonda koronavirüs sürecindeki o hassasiyeti en başa yazıyoruz. Sağlıktan başka hiç bir şey önemli değil. Dolayısıyla gelen sporcuların tahlillerinin yapılmasından, organizasyonda görev alacak diğer tüm arkadaşlarımızın hastalık taşımadıklarını gösteren tüm çalışmaları yapmış olarak bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Gerek bölgemizin, gerekse ülkemizin bu konudaki hassasiyetlerini çok iyi biliyoruz. Ve önce sağlık diyoruz. Etkinlik 22-23 Mayıs'ta yapılacak. Önümüzde uzun bir zaman var. Türkiye koronavirüsle mücadelede oldukça başarılı oldu. Yarışmanın yapılacağı tarihlerde daha önemli mesafeler alınacağını düşünüyoruz. Bu organizasyonun daha rahat şartlarda yapılabileceğini düşünüyoruz."

Konuşmaların ardından hatıra forma imzalanıp sporcularla toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Kaynak: AA