Spor Tutkunu Gencin 42 Madalya Ile 4 Antrenörlük Ve 2 Hakemlik Belgesi Var

24 yasindaki Hitit Üniversitesi ögrencisi Hamza Simsek:'Spor benim için yasam tarzi ve bunu meslegim olarak sürdürmek istiyorum. Atletizm, hentbol, masa tenisi ve bocce branslarinda antrenörlüge, yüzme ve atletizmde hakemlige devam ediyorum' 'Bundan sonraki ilk hedefim milli sporcu unvanini alip, ülkemizi uluslararasi organizasyonlarda gururlandirmak, ay yildizli bayragimizi göklere çektirmek. Ayrica spor alaninda akademik kariyer de yapmak istiyorum'

KEMAL CEYLAN - Hitit Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) ögrencisi 24 yasindaki Hamza Simsek, farkli branslarda kazandigi 42 madalyanin yani sira 4 antrenörlük ve 2 hakemlik belgesinin de sahibi.

Bursa'nin bir köyünde dünyaya gelen Hamza Simsek, memur babasinin görev yeri degisikliklerinden ötürü 8 farkli ilde yasayip birçok spor bransini deneme firsati buldu.

Satranç ile basladigi spor kariyerine atletizm ile devam eden Hamza Simsek, sakatlaninca sporun içinde kalmak için antrenörlük ve hakemlige yöneldi. Bu sirada bocce ile tanisan Hamza Simsek, bugüne kadar atletizm, satranç, masa tenisi, futbol, voleybol, bocce, yüzme branslarinda 42 madalya kazandi.

Hamza Simsek, AA muhabirine, köyde yasadigi sürede fiziki olarak güçlendigini, sehirde önüne gelen firsatlari degerlendirip çok çalisarak farkli branslarda dereceler elde ettigini söyledi.

Ilk derecesini ilkokuldayken Küçükler Satranç Turnuvasi'nda aldigini belirten Hamza Simsek, "Sonra Manisa'da okullar arasi turnuvada 1500 metre kosuda il birincisi oldum. Dizimdeki sakatlik nedeniyle bir süre kosamayacagim için atletizm antrenörlügü ve hakemligi belgelerini aldim. Daha sonra masa tenisi, hentbol, bocce antrenörlügü belgeleri de aldim. Sakatligimin engel olmamasindan dolayi bocce sporuna yöneldim. Hem antrenörlüge hem sporculuga devam ettim. 27-31 Ekim'de Antalya'daki uluslararasi sampiyonada 9'da 9'luk galibiyetle birinci oldum." diye konustu.

Hamza Simsek, 2018'de Hitit Üniversitesi BESYO'yu kazandigini anlatarak, "Antrenörlük egitimi son sinif ögrencisiyim. Atletizm ve bocce branslarinda antrenörlük yapiyorum. Boccede 17 ögrencimin 14'ü okullar arasi sampiyonada il birinciligi kazandi. Antrenörlükten kazandigim parayi ögrencilerime malzeme almak ve onlari çesitli müsabakalara götürmek için kullaniyorum. Destegimiz olsa çok daha basarili oluruz ama henüz çok bilinen bir spor olmadigi için bize destek saglanmiyor." ifadelerini kullandi.

Sporun farkli branslarinda kendini gelistirmek için çok mücadele ettigini dile getiren Hamza Simsek, söyle devam etti:

"Ailem ilahiyat fakültesi okumami isterken, ben spor bilimleri alanini istiyordum. Ailemin istegi üzerine ilahiyat fakültesine girdim ama spor bilimleri alanindan vazgeçmedim. Ilahiyat fakültesini 2 sene okuduktan sonra biraktim. O dönemde halk egitim merkezlerinin kati yakitli kalorifer atesçisi, satis görevlisi gibi kurslari sayesinde aldigim belgelerle bir taraftan da is hayatina atilarak para biriktirdim ve bu parayla spor bilimleri fakültesi için gerekli egitim ve kurs masraflarimi karsiladim. Yeri geldi insaatlarda çalistim ve sonunda gerekli egitim ve kurslari tamamlayarak Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesini kazandim."

Hamza Simsek, ömrünün sonuna kadar sporun içinde kalmak istedigini vurgulayarak, "Spor benim için yasam tarzi ve bunu meslegim olarak sürdürmek istiyorum. Simdiye kadar farkli branslarda birçok organizasyonda 42 derece elde ettim. Atletizm, hentbol, masa tenisi ve bocce branslarinda antrenörlüge, yüzme ve atletizmde hakemlige devam ediyorum. Bundan sonraki ilk hedefim milli sporcu unvanini alip, ülkemizi uluslararasi organizasyonlarda gururlandirmak, ay yildizli bayragimizi göklere çektirmek. Ayrica spor alaninda akademik kariyer de yapmak istiyorum. Hitit Üniversitesi bünyesinde akademik unvanlar kazanip, sporcular yetistirmek istiyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA