Pereira Açiklamasi 'Sene Basinda Turnuvanin Böyle Geçecegini Düsünmedik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, sezon basinda UEFA Avrupa Ligi’nin böyle geçecegini düsünmediklerini ifade ederek ana hedeflerinin lig oldugunu söyledi.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu son maçinda Fenerbahçe evinde Eintracht Frankfurt ile 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Frankfurt’un gerçekten çok güçlü bir takim oldugunu ifade ederek, “Bundesliga’da oynuyorlar. Bayer Münih’i yenen takim. Onlara karsi oynamak kolay degil. Maçtan önce kafamizda kazanmak vardi ama 2 gün sonra ligde baska bir maç var. Bugün sahada elimizden geldigince rekabet etmeye çalistik, istedigimiz sonuç bu degildi. Sahada organize görünüp rakibe problemler ürettik. Ilk yarida bosluklar verdik ve 1-0 öne geçtiler. Daha sonra 1-1 yaptik. Sene basinda bu turnuvanin böyle geçecegini düsünmüyorduk. Bu turnuvada yakaladigimiz sanslari gole çevirmemiz lazim. Kaçirdigimiz penaltilar ve yedigimiz goller belirleyici oldu. Baktigimizda tecrübe edinmis olduk“ dedi.



“Ana hedefimiz lig“

Pazartesi günü oynanacak olan Gaziantep FK maçiyla ilgili soruya cevap veren Portekizli teknik adam, “Bu maçi oynarken aklimizda bir sonraki maç oluyor. Ana hedefimiz lig. Gaziantep maçi önemli olacak. Gaziantep hocasinin dediklerine bir sey diyemem, kendi takim hakkinda konusurum“ ifadelerini kullandi.

“Pelkas’in zamana ihtiyaci var“

Pelkas’in performansiyla ilgili soruya cevap veren deneyimli teknik adam, “Benim için en önemlisi onun bu takima yardim etmek istedigini görmek. Zamana ihtiyaci var. Daha fazla süre alip oynamasi gerekiyor performansini arttirip seviyeyi yakalayabilmesi için. Bugün elinden gelenin en iyisini yapti takima yardim edebilmek için“ seklinde konustu.



“Kaybettiklerimiz puanlari telafi etmek istiyoruz“

Hedeflerinin ellerinden gelenin en iyisini yapmak oldugunu söyleyen Pereira, “Ligi öncelik olarak görmemiz benim degil kulübün önceligi ligi kazanmak. Konferansta kuvvetli takimlar var. Suan yapmamiz gereken sey önümüzdeki maça bakmak. Takim içindeki dengeyi korumaya çalisiyoruz. Ana hedefimiz lig kaybettigimiz puanlari telafi etmek ve hak ettigimiz yerde olmak“ dedi.



Mergim Berisha: “Hocamiza bana güveninden dolayi tesekkür ediyorum“

Maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçeli futbolcu Mergim Berisha ise, “Maçin 1-1 bitmesi talihsiz bir sonuç. Çok küçük detaylar çok büyük fark üretiyor. Bunun için çok çalismamiz gerekiyor. Takima yeni geliyorsaniz bu durum her zaman zor oluyor. Git gide alisiyorum. Pereira’ya bana olan güveninden dolayi çok tesekkür ediyorum. Avrupa’da Süper Lig’in degeri çok bilinmiyor gibi. Ama ben öyle düsünmüyorum. Süper Lig güçlü takimlarin oynadigi bir lig. Burada oynadigim için buranin disiplinin görmüs oldum“ dedi.

Kaynak: İHA