GÜNDEM ÖZETI / 9 Aralik 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Istanbul Kongre Merkezi'nde, Islam Is Birligi Teskilati Parlamento Birligi (ISIPAB) Konferansi 16. Oturumu kapsaminda, ISIPAB Icra Komitesi'nin 46. toplantisinda katilimcilara hitap edecek.

- Sentop, Nijer Ulusal Meclis Baskani Seini Ouamaru, Iran Islami Danisma Meclisi Baskani Mohammad Bagher Ghalibaf, Azerbaycan Milli Meclis Baskani Sahiba Gafarova, Pakistan Ulusal Meclis Baskan Yardimcisi Muhammad Qasim Khan Suri ve Libya Yüksek Devlet Konseyi Baskani Khaled Elmeshri ile ayri ayri görüsecek.

(Istanbul/10.00/10.30/11.15/12.00/14.20/15.20)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Balikligöl'ü, Göbeklitepe'yi, esnafi ve Sanliurfa adliyesi önünde oturma eylemi yapan Senyasar ailesini ziyaret edecek, Kadinlar Bulusmasi'na ve Muhtarlar, STK ve Meslek Odalari Temsilcileri Bulusmasi'na katilacak.

(Sanliurfa/10.00-13.30)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Barselona Sözlesmesi 22. Taraflar Konferansi'nin (COP22) kapanis programina ve program kapsamindaki "Bakanlar Oturumu"na katilacak.

(Antalya/10.00-17.10)

2- AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Kazakistan'in Türkistan sehrinde Hoca Ahmet Yesevi Uluslararasi Türk-Kazak Üniversitesi'nde Fahri Doktora programina katilacak, baskent Nur Sultan'daki Uluslararasi Türk Akademisi'ne ziyarette bulunacak.

(Türkistan/Nur Sultan)

3- CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak baskanligindaki Ekonomi Masasi heyeti, is dünyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile toplantida bir araya gelecek, Mali Müsavirler Odasi, Ziraat Odasi, Esnaf Odasi ve Kapali Çarsi esnafini ziyaret edecek, CHP Il Baskanliginda toplantiya katilacak.

(Bursa/10.00-18.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, Hazine ve Maliye Bakanligi ile Ticaret Bakanliginin 2022 yili bütçeleri ele alinacak.

(TBMM/11.00)

EKONOMI FINANS

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Ankara-Kayseri konvansiyonel demir yolunun elektrikli isletmeye açilmasi törenine katilacak.

(Kirikkale/11.00)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

3- TÜIK, 2020 yili il bazinda gayrisafi yurt içi hasila verilerini, ekim ayi kümes hayvanciligi ile süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde Iletisim Baskanliginca düzenlenecek Devlet Tesvikleri Tanitim Günleri'ne katilacak.

(Ankara/13.00)

2- Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. Toplantisi TISK'in ev sahipliginde yapilacak.

(Ankara/10.00)

3- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi gruplarinda 6'nci ve son hafta karsilasmalari oynanacak. D Grubu'nda Fenerbahçe Almanya'nin Eintracht Frankfurt takimini konuk edecek; E Grubu'nda Galatasaray deplasmanda Italya'nin Lazio ekibiyle karsilasacak.

(Istanbul/20.45/Roma/23.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 14. haftasinin deplasman maçlarinda; Fenerbahçe Beko, Rusya'nin Zenit, Anadolu Efes ise Almanya'nin Bayern Münih takimiyla karsi karsiya gelecek.

(St. Petersburg/20.00/Münih/21.45)

3- Voleybol Kadinlar CEV Sampiyonlar Ligi B Grubu'nda VakifBank, deplasmanda Finlandiya'nin LP Salo takimiyla karsilasacak.

(Salo/20.00)

4- Voleybol Erkekler CEV Challenge Kupasi 16'li Finaller Turu rövansinda Halkbank, Bosna Hersek'in OK Bosna takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Ankara/17.00)

5- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 12. haftasi Bingöl Solhanspor-Ziraat Bankkart maçiyla baslayacak.

(Bingöl/14.00)

6- Turkcell Kadin Futbol Süper Ligi sezonu kura çekimi Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Dogan Milli Takimlar Egitim ve Kamp Tesisleri'nde yapilacak.

(Istanbul/11.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA