Futbol Açiklamasi UEFA Sampiyonlar Ligi

Benfica, Lille ve Salzburg son 16 turuna kaldi Sampiyonlar Ligi'nde 20 yil aranin ardindan gruplari geçemeyen Barcelona, Avrupa Ligi playoff turunda mücadele edecek Wolfsburg'u Burak Yilmaz'in gol attigi maçta 31 yenen Lille, grubunu lider tamamlayarak üst tura yükseldi Atalanta ile Villarreal arasindaki karsilasma, kötü hava kosullari nedeniyle ertelendi.

UEFA Sampiyonlar Ligi'nde grup asamasi, ertelenen bir maç disinda sona erdi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonunda gruplarin 6. ve son haftasi, E, F ve G gruplarinda TSI 23.00'te baslayan bes maçla devam etti.

E Grubu'nu lider tamamlamayi önceden garantileyen Bayern Münih, konuk ettigi Barcelona'yi 34. dakikada Thomas Müller, 43. dakikada Leroy Sane ve 62. dakikada Jamal Musiala'nin aglari sarsmasiyla 3-0 maglup ederek rakibini turnuva disina itti.

Karsilasmada aglari sarsan Müller, Sampiyonlar Ligi'nde 50 gol barajina ulasan ilk Alman oyuncu oldu.

Grubun diger maçinda ise Benfica, agirladigi Dinamo Kiev'i Roman Yaremchuk ve Gilberto'nun ilk yaridaki golleriyle 2-0 yendi.

Bu sonuçlarin ardindan 6'da 6 yapan Bayern Münih 18 puanla lider, Benfica 8 puanla ikinci olarak son 16 turuna kaldi. 7 puanli Barcelona ise üçüncü olarak yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off turundan devam edecek. Ispanya temsilcisi, 2000-21 sezonundan sonra ilk kez Sampiyonlar Ligi'nde grup asamasini geçemedi.

- Manchester United grubu lider tamamladi

Üst tura önceden çikmayi garantileyen Manchester United, konuk ettigi Young Boys ile 1-1 berabere kaldi ve F Grubu'nda lider unvaniyla son 16'ya kaldi.

Ev sahibi ekibin golünü 9. dakikada Mason Greenwood, turnuvaya veda eden Isviçre ekibininkini ise 42. dakikada Fabian Rieder kaydetti.

Atalanta ile Villarreal arasinda oynanmasi planlanan grubun diger maçi ise kötü hava kosullari nedeniyle bugüne ertelendi. Bu maçi kazanacak ekip, yoluna UEFA Sampiyonlar Ligi'nden devam edecek.

- Burak Yilmaz, Lille'in üst tur vizesi aldigi maçta aglari sarsti

G Grubu'nda Lille, 11. dakikada milli futbolcu Burak Yilmaz, 72. dakikada Jonathan David ve 78. dakikada Angel Gomes'in golleriyle deplasmanda Wolfsburg'u 3-1 yenerek son 16 turuna lider unvaniyla çikti. Almanya ekibinin tek golü, 89. dakikada Renato Steffen'den geldi.

Burak Yilmaz, Sampiyonlar Ligi tarihinde 36 yas ve üstü bir sezonda iki veya üst sayida gol atan altinci oyuncu olarak tarihe geçti. Daha önce Cristiano Ronaldo, Franceso Totti, Didier Drogba, Filippo Inzaghi ve Laurent Blanc bu istatistige ulasmisti.

Salzburg ise agirladigi Sevilla'yi 50. dakikada Noah Okafor'un aglari sarsmasiyla 1-0 yenerek grubu ikinci sirada tamamladi. Bu sonuçla Avusturya ekibi, yoluna Sampiyonlar Ligi'nden devam etme hakki elde etti.

Grubu üçüncü sirada bitirerek UEFA Avrupa Ligi play-off'larina katilacak Ispanya temsilcisinde ise Joan Jordan, 65. dakikada ikinci saridan kirmizi kart görerek takimini 10 kisi birakti.

- Sonuçlar

E Grubu:

Benfica (Portekiz) - Dinamo Kiev (Ukrayna): 2-0

Bayern Münih (Almanya) - Barcelona (Ispanya): 3-0

F Grubu:

Manchester United (Ingiltere) - Young Boys (Isviçre): 1-1

Atalanta (Italya) - Villarreal (Ispanya): Ertelendi.

G Grubu:

Salzburg (Avusturya) - Sevilla (Ispanya): 1-0

Wolfsburg (Almanya) - Lille (Fransa): 1-3

Kaynak: AA