Fenerbahçe-Eintracht Frankfurt Maçinin Ardindan

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira: 'Önümüzdeki senelerde Avrupa'daki turnuvalar için tecrübe edinmis olduk' 'UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Ligi kazanmak kulübün önceligi. Ligdeki siralamamizi gelistirmek istiyoruz' Sarilacivertli futbolcu Mergim Berisha: 'Git gide takima alisiyorum. Vitor Pereira'ya bana olan güveninden dolayi çok tesekkür ediyorum'

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nun 6. ve son haftasinda Almanya ekibi Eintracht Frankfurt ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, organizasyonda bu sezon istediklerini yapamadiklarini belirterek, "Önümüzdeki senelerde Avrupa'daki turnuvalar için tecrübe edinmis olduk." dedi.

Teknik direktör Pereira ve sari-lacivertli futbolcu Mergim Berisha, Ülker Stadi'nda oynanan karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Grubu 6 puanla 3. sirada tamamlayan ve yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda devam edecek sari-lacivertli takimin Portekizli çalistiricisi, "Eintracht Frankfurt çok güçlü takim. Onlara karsi oynamak kolay degil. Bu maçi kazanmak istiyorduk ama 1-1 berabere kaldik. Onlara rekabet etmeye çalistik. Ilk yarida bosluklar verdik ve degerlendirip öne geçtiler. Daha sonra skoru 1-1 yaptik. Sezon basinda bu turnuvanin böyle geçecegini düsünmüyorduk. Önümüzdeki senelerde Avrupa'daki turnuvalar için tecrübe edinmis olduk." ifadelerini kullandi.

Ana hedeflerinin Süper Lig oldugunu vurgulayan Pereira, "UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde de elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Güçlü takimlar var. Ancak ligi kazanmak kulübün önceligi. Bizim için önemli olan bir sonraki oynayacagimiz maç. Ligdeki siralamamizi gelistirmek istiyoruz." diye konustu.

Eintracht Frankfurt karsisinda 6 maç sonra ilk 11'de sans verdigi Yunan futbolcu Dimitrios Pelkas'in performansiyla ilgili Vitor Pereira, "Onun bu takima yardim etmek istedigini görmek en önemlisi. Zamana ve oynamaya ihtiyaci var. Eski seviyesine dönmesi gerekiyor." seklinde görüs belirtti.

- Mergim Berisha: "Git gide takima alisiyorum"

Karsilasmada Fenerbahçe'nin tek golünü kaydeden Berisha ise söyle konustu:

"Maçin 1-1 bitmesi talihsiz bir sonuç. Çok küçük detaylar çok büyük fark üretiyor. Bunun için çok çalismamiz gerekiyor. Git gide takima alisiyorum. Vitor Pereira'ya bana olan güveninden dolayi çok tesekkür ediyorum. Avrupa'da Süper Lig'in degeri çok bilinmiyor. Bu lig küçük görülüyor. Ama ben öyle düsünmüyorum. Süper Lig güçlü takimlarin oynadigi bir lig."

Kaynak: AA