Caroline Koç, 2021 Mustafa V. Koç Spor Ödülü'nü Degerlendirdi Açiklamasi

'Sporun toplumun tüm kesimleri tarafindan benimsenmesi, ülkemizin spor alanindaki gelisimi ve sporla bir arada egitim modelleri için çalismalarimizi sürdürüyoruz'.

Mustafa V. Koç'u anmak, onun sporun dönüstürücü etkisine olan inancini ve bu yöndeki vizyonunu yasatmak üzere bu yil 5. kez düzenlenen "2021 Mustafa V. Koç Spor Ödülü"nün Jüri Baskani Caroline N. Koç, ödül törenine iliskin açiklamada bulundu.

Törende konusan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Caroline N. Koç, daha iyi bir gelecek olusturmakta sporun ve sporcularin rolünün önemli oldugunu belirtti.

Türkiye'nin spor alanindaki gelisimi için çalismalarini sürdürdüklerini vurgulayan Caroline Koç, "Mustafa'nin da her zaman altini çizdigi gibi; 'Daha gelismis bir toplum ve daha iyi bir gelecek için sporun tabana yayilmasi' oldukça kiymetli. Bu vizyonla, sporun toplumun tüm kesimleri tarafindan benimsenmesi, ülkemizin spor alanindaki gelisimi ve sporla bir arada egitim modelleri için çalismalarimizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandi.

Ödüle aday gösterilen sporcular arasindan en dogru seçimi yapmanin kendileri açisindan büyük sorumluluk oldugunun altini çizen Koç, söyle devam etti:

"Bini askin federasyon, kulüp, sivil toplum kurulusu ve akademisyen tarafindan ödüle aday gösterilen sporcular arasindan en dogru seçimi yapmak; bizim için büyük bir sorumluluk. Hele ki Olimpiyat senesinde bir isimde karar kilmak daha da güç. Gerek alaninda gösterdigi sira disi basari, gerek olimpik degerlerle bütünlesen kisiligi nedeniyle Mustafa Koç Spor Ödülü'nü kazanan sporcumuz; Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda ülkemize okçuluk dalinda ilk altin madalyayi kazandiran Mete Gazoz. 2021 Mustafa Koç Spor Ödülü için tek bir isim belirlemekte zorlandik demistim. Nitekim bu yil ödül yönetmeligimizin bize tanidigi esnekligi sonuna kadar kullandik ve ödülü paylastirmaya karar verdik. Ödülümüzün diger kazanani, yillardan beri devam eden basarilarina ek olarak temsil ettikleri degerlerle de bizi her zaman gururlandiran A Milli Kadin Voleybol Takimimiz. Kazanan kiymetli sporcularimizi ve yöneticilerini gönülden tebrik ediyor gelecekte de tüm sportif ve sosyal faaliyetlerinde basarilar diliyorum."

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Baskani Prof. Dr. Ugur Erdener ise sunlari aktardi:

"Saygideger is insani, sporcu, spor yöneticisi, sporun destekçisi ve bunlarin daha da ötesinde, yasam felsefesini mükemmeliyet, saygi ve dostluk gibi Olimpik Degerler üzerine kurmus Mustafa Koç'u bir kez daha rahmetle aniyorum. Mustafa Bey, bu spor ödülünün, hep savundugu insani degerlerin spor yoluyla toplumda yayginlasmasina öncülük edecegi inancindaydi. Kanimca bu vasiyet artik fazlasi ile yerine getirilmis bulunmaktadir. Uluslararasi Olimpiyat Komitesi Üyesi, rekorlari uzun yillar kirilamamis, ayni degerleri savunan degerli dostum ve arkadasim Sergey Bubka'nin da bu törende bizlerle birlikte olmasi Mustafa V. Koç Spor Ödülü'nün sadece ülkemizde degil, uluslararasi alanda da amacina ulastigini göstermektedir. Ödül, vereni degil, verileni öne çikaran bir yüceltmedir. Bu prestijli ödüle daha önce layik bulunan basarili sporcularimizin, olimpik ve evrensel degerleri yasayarak ve yasatarak topluma örnek olduklarini görüyor ve bundan büyük mutluluk duyuyorum."

Gecenin özel konugu dünyaca ünlü yüksek atlama sampiyonu Sergey Bubka da sunlari kaydetti:

"Olimpik degerler dostluk, mükemmellik ve saygi anlamina geliyor. Ülke olarak harika sporculariniz ve spor geçmisiniz var. Tokyo Olimpiyatlari'nda kazandiginiz madalyalardan dolayi sizleri tebrik ediyorum. Sporcularin topluma ve gençlere örnek olmalari gerektigini düsünüyorum. Herkes sözlerinizi ve basarilarinizi takip ediyor, ancak sizlerin de kariyeriniz boyunca aldiginiz egitime önem vermeniz gerekiyor. Sahip oldugunuz bilgi birikimi ve aldiginiz egitim, kariyeriniz boyunca en iyi olmaniza ve toplum için rol model olmaniza çok yardimci olacaktir."

Koç Holding ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) is birligiyle düzenlenen ve kalici temasi, "Olimpik degerlere katki" olarak belirlenen Mustafa V. Koç Spor Ödülü'nü kazananlar, 550 bin liralik para ödülünün de ortak sahibi oldular.

Kaynak: AA