Azerbaycan'in Milli Dövüsçüsü Imran, Dünya Sampiyonasi Için Karabük'te Form Tutuyor

Karabük Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ögrencisi olan karma dövüs sanatlari Avrupa üçüncüsü Imran Abbasguliyev: 'Azerbaycan ve Türkiye'yi dünya sampiyonasinda en iyi sekilde temsil etmek için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz' 'Azerbaycan adina dövüsüyorum ama benim için Türkiye veya Azerbaycan hiç fark etmez çünkü biz iki devlet tek milletiz, tek yüregiz'.

ORHAN KUZU - Karma dövüs sanatlarinda Avrupa üçüncülügü bulunan Azerbaycan'in milli sporcusu Imran Abbasguliyev, gelecek yil Almanya'nin baskenti Berlin'de yapilmasi planlanan dünya sampiyonasina üniversite egitimi gördügü Karabük'te siki sekilde hazirlaniyor.

Spora 10 yasinda Azerbaycan'da baslayan 21 yasindaki Abbasguliyev, Karabük Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiligi Bölümünde okumak için 2017'de Karabük'e geldi.

Simdiye kadar çesitli turnuvalara katilan sporcu, geçen ay 5-9 Kasim'da Ukrayna'nin baskenti Kiev'de düzenlenen GAMMA Karma Dövüs Sanatlari (MMA) Avrupa Sampiyonasi'nda bronz madalya kazandi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle 2022'ye ertelenen Almanya'nin baskenti Berlin'de yapilacak 2021 MMA Dünya Sampiyonasi hazirliklarini Karabük'te günde çift antrenmanla sürdüren milli sporcu Abbasguliyev, derece alarak ülkesine gurur yasatmak istiyor.

- "Türkiye ile iki devlet tek milletiz"

Üniversitede son sinifta okuyan Abbasguliyev, AA muhabirine, Azerbaycan ve Türkiye adina basarilar elde etmek için çalistigini belirterek, Karabük'ün kendisinin ikinci vatani oldugunu anlatti.

Almanya'da yapilacak dünya sampiyonasina günde çift antrenmanla hazirlandigini belirten Abbasguliyev, "Azerbaycan adina dövüsüyorum ama benim için Türkiye veya Azerbaycan hiç fark etmez çünkü iki devlet tek milletiz, tek yüregiz." dedi.

Teknik ve fizik antrenmanini ayri ayri yaptigini anlatan Abbasguliyev, "Beslenmeme ve uykuma önem veriyorum çünkü onlar olmazsa basari elde edemeyiz. Dünya sampiyonasina çok iyi sekilde hazirlaniyorum. Azerbaycan ve Türkiye'yi dünya sampiyonasinda en iyi sekilde temsil etmek için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz." seklinde konustu.

- Antrenör Aghayev: "Elimizden geldigi kadar mücadele verecegiz"

Antrenör Ali Aghayev de antrenmanlari en iyi sekilde sürdürüp maçlara hazirlandiklarini söyledi.

Imran'in Avrupa sampiyonasinda daha iyi derece yapabilecegini ama biraz sakatlik yasadigini aktaran Aghayev, "Simdi dünya sampiyonasina hazirlaniyoruz. Teknik ve fizik antrenmanlarina ayri agirlikta özen gösteriyoruz. Hem Türkiye'yi hem de Azerbaycan'i dünya sampiyonasinda elimizden geldigi kadar en iyi sekilde temsil etmek için mücadele verecegiz insallah." diye konustu.

Kaynak: AA