Terim Açiklamasi 'Sahaya Beraberlik Düsüncesiyle Çikmayacagiz'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lazio maçi öncesi yaptigi açiklamada, "Sahaya beraberlik düsüncesiyle çikmayacagiz" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’ndan lider çikan takimi tayin edecek olan Lazio maçi öncesi Roma Olimpiyat Stadyumu’nda basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Terim, “Istanbul’daki ilk maçtan önce sadece bir futbolsever olsam, maç programlarina baksam kesin bu maçi seçerim demistim. Dogru. Burada Lazio’ya duydugum saygi kadar, takimima olan güvenimin de ifadesiydi. Bu gruptaki serüvenimiz gösterdi ki Galatasaray oynadigi futbol ve vaat ettigi gelecekle birlikte Avrupa kalitesini yükselten bir takim. Bu yüzden Marsilya ile oynadigimiz maç, benim için Avrupa Ligi’nde o gecenin maçiydi. Tarafsiz olarak yarinki maç programina bakildigi zaman da Lazio maçinin o gün söyledigim konuyla örtüstügünü görüyorum. Lazio ve Galatasaray’in bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde basardigi seylerden sonra yarin bir play-off maçi oynayacak gibiyiz. Biz buraya herhangi bir sikinti olmadan da gelebilirdik. Lokomotiv maçinda maalesef çok fazla goller kaçirdik. Çok da kötü bir gol yedik. Yoksa liderligi garantilemistik. Lazio ayni grupta yer aldigimiz, çok ciddi gol pozisyonlarina giren ve bitiricilik seviyesi yüksek olan bir takim. Böyle bir rakibe karsi oynayacagiz” dedi.



“Gecenin maçi olacak"

Tecrübeli teknik adam, Avrupa Ligi’nde Lazio karsilasmasinin gecenin maçi olacagini vurgulayarak, "Bir play-off maçi gibi ayni zamanda subat ayindaki maçi oynuyor gibiyiz. Marsilya ve Lokomotiv Moskova’nin Lazio ile birlikte ayni grupta oldugu torbadan sonraki düsüncelerim ayni sekilde devam ediyor. Sampiyonlar Ligi grubuna benzetmistim. Ona uygun mücadele ettik. Ne mutlu ki buraya ilk ikiyi garantilemis, lider, maglup olmamis ve disarida hiç gol yememis bir takim olarak geldik. Bu bizim için çok önemli veriler. Galatasaray Roma’dan puanla dönmesi halinde grubu lider tamamlayacak. Bu takimin teknik direktörü olarak oyuncularimla gurur duyuyorum. Lazio’ya büyük saygi duyuyorum. Çok ciddi, önemli bir takim. Meslektasim Sarri’nin oynatmaya çalistigi futbolun her geçen gün oturdugunu görüyorum. Çok önemli oyunculara sahipler. Dikkat etmemiz gerekecek. Sampiyon karakteri tasiyan iki takimdan bahsediyoruz. Dolayisiyla güzel bir maç olacak” ifadelerini kullandi.

"Çok sükür iyiyim"

Saglik durumu hakkinda da açiklamalarda bulunan Terim, sözlerini söyle sürdürdü:

“Pazartesi baslayan agrilarim mide ve bagirsak sistemindeki agri sikayetlerim daha sonra bir rahatsizliga dönüstü. Geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldim. Kimseyi telaslandirmak ve endiselendirmek istemedim. Onun için herhangi bir paylasimda ve bilgilendirme yapmayi çok erken gördüm. Tetkikler devam ediyordu. Daha sonra bazi operasyon ihtimalinin oldugu masaya konunca tekrar konustuk. Doktorlarimizdan gerekli izinleri alarak dün antrenmana gittim. Sonra hastaneye geri döndüm. Simdi de takimimla beraberim. Ondan dolayi çok mutluyum. Buradan sevgili Dursun Bugra Hoca’min nezdinde üç gün boyunca benimle ilgilenen doktorlara çok tesekkür ediyorum. Arayan, soran, ilgilenen, paylasan, iyi dileklerde bulunan herkese tesekkür ediyorum. Çok sükür iyiyim. Burada olmaktan da son derece mutluyum. Onlarla pazarlik edilmez ama sag olsunlar bana izin verdiler. Allah’a sükür iyiyim. Ilginize tesekkür ederim.”

"Italya’da olmaktan dolayi son derece mutluyum

Bir dönem teknik direktörlük yaptigi Italya’yi çok sevdigini ve burada olmaktan mutluluk duydugunu dile getiren teknik direktör Fatih Terim, “Italya’da olmaktan dolayi son derece mutluyum. Her zaman söyledigim gibi Italya benim ikinci vatanim. Burada çok mutlu günlerim oldu. Hala da çok iyi iliskilerim, dostlarim var. Çok sevdigim bir ülke. Asagi yukari her hafta sonu Serie A’dan bir maç izliyorum. Özellikle son yillarda futbol kalitesinin tekrar artmasiyla müthis bir lig olmaya basladi Italya Ligi. Sampiyon karakterini tasiyan çok takim olmasi da Italyan ligini daha seyredilir, begenilir ve çekismeli hale getiriyor. Italya ligine yabanci degilim. Çok yakindan bilen biriyim. Italya’da olmaktan son derece mutluyum. Kendimi evimde hissediyorum. Bu kadar yil geçmesine ragmen Italya’ya ayak bastigim havalimanindan su ana kadar olan bölümde bana olan sevgiyi, saygiyi gördükçe çok daha mutlu oluyorum ve gurur duyuyorum. Hangi takimdan oldugu önemli degil. Terim ismini görmelerinin onlar için yetiyor olmasi beni çok mutlu ediyor. Bu herkese nasip olacak bir sey degil. Yasamak lazim. O yüzden Italya’da olmak benim için her zaman çok güzel” yorumunda bulundu.

"Umarim yarin ilk tedaviyi maçtan sonra onlar bana yapmis olur"

Futbolcularin güzel bir sonuç alarak kendisine ve Galatasaray camiasina hediye vereceklerine inandigini ifade eden sari-kirmizili takimin teknik patronu, “Oyuncularim insallah bir hediye verirler. Onlar da üzüldüler. Çok uzun teknik adamlik yillarimda bir kez idman kaçirmadim. Gittim, çikamadim ilk gün. Onlar da duydular. Oyuncularim benimle birlikte Galatasaray camiasina da bir hediye verecekler. Onlarin niyetlerinin bu oldugunu biliyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Umarim yarin ilk tedaviyi maçtan sonra onlar bana yapmis olur” seklinde konustu.



“Dünyada bu kadar kolay ve uzun süreli ceza verilmiyor"

Marsilya maçindaki hakem yönetiminden övgüyle bahsetmesi ve Türkiye’deki durum hakkinda görüsü sorulan Terim, su yaniti verdi:

“Marsilya maçindan önce hakemlerle ilgili konusmam yönünde beklenti vardi. O gün saha disindaki konularin tur mücadelemizin önüne geçmesini istemedigim için detayli yorumlarda bulunmadim. Bugün ilk iki sirada yer almayi garantiledik; ancak önümüzde çok ciddi birincilik hedefi var. Buradan lider çikmanin kulübümüz için, ülke futbolu için, ülke puanina katki saglamasi için, prestij açisindan ve ekonomik açidan çok daha önemli sonuçlari olacagina inaniyorum. Bu bir meydan okumanin bir geri dönüsü. Benden bu konular hakkinda konusmam yönünde beklentiler oldugunu biliyorum. Sadece su kadarini söyleyebilirim. Dünyanin hiçbir yerinde bu oyunun en büyük aktörlerinden biri olan teknik direktörlere bu kadar kolay ve uzun süreli ceza verilmedi. Bu kadar agir men cezalari çikmiyor. Daha degisik oluyor. Ben de uluslararasi bir platformda oldugum için bunlari söylüyorum.”

“Kimsenin ceza aldigini görmüyoruz"

Geçen haftalarda Ingiltere’deki büyük maçlarda hocalar arasinda kavgalar ve atismalarin oldugunu ifade eden Terim, "Araya girenler oldu. Birkaç dakika sürdü. Kimsenin ceza aldigini görmüyoruz. Çünkü kimse ceza vermek için yaklasmiyor. Burada olsaydik, onlar bizde olsaydi 5-6 maçtan asagi ceza olmazdi. Ikisi de oyunu terk ederlerdi. Bir de saçma sapan bir kural daha var. Derbi oynuyorsunuz. Atilirsaniz 50 bin kisi rakibin içerisinde seyredeceksiniz. Yoksa 4 maç ceza yersiniz. Saçma sapan bir madde. Orada böyle cezalar görmüyorum 10’ar, 8’er maçlik Söyle bir yanlis anlasilma çikmasin. Biz kimsenin tolerans görmesini, yaptiklarinin yok sayilmasini istemiyoruz. Bir olayin sonucuna bakarken, o olayin oralara neden geldigini de iyi bilmek lazim. Son atildigim maçta alkistan atildim. Önce çizgiye bastim, sonra alkisladigim için atildim. 15-20 kisi bizim korner çizgisinde sahaya girdi. Sen orada olacagina buradasin Hakemin teatral kabiliyeti de yüksek. Iki kisiye sari kart gösteriyorsun. Aklimizla alay mi ediyorsun? Hayatim boyunca yasadigim hiçbir seyi kimseden gizlemedim. Son 50 senedir herkesin, milyonlarin gözü önünde yasiyorum. Gizli sakli bir seyim yok. Yaptigim bir seyi de yaptim diyorum” açiklamasinda bulundu.

“Her dakika bize kural anlatiyorlar"

“Karagümrük maçinda bana ceza veren temsilciyi Hatay maçina gönderiyorsunuz" diyen Terim sözlerini söyle sürdürdü: "O da yetmiyor Fenerbahçe maçina gönderiyorsunuz. Refik Emre diye birisi Abdurrahman Arici’ya sormak lazim. Baska kimse yok mu? Galatasaray’in son üç maçinda üç VAR hakemine bakin. Yasar Kemal Ugurlu, Ümit Öztürk, Bahattin Simsek Hiç kimseye böyle trio denk gelmis midir? Artik sasirdik. Sanki kurali bilmiyoruz. Her dakika bize kural anlatiliyor. VAR, hatalari azaltin diye geldi. 6 kisiye çiktiniz, birbirinizle anlasamiyorsunuz. En kolayi ben yapmadim, yanlis anlasildim demek. Biz öyle de demiyoruz. Yaptik diyoruz. Ben bunu zaten yapamam. Hepsinin bedelini öderim. Ödüyorum da; ancak hiçbirini ve hiçbir seyi unutmam.”

“Onlar neden açiklama yapmiyor?"

Fatih Terim, Marsilya karsilasmasinda hakemin yönetimi ve iletisiminin müthis oldugunu söyledigini belirterek, "Marsilya’da aleyhimize verilen penalti miydi? Hayir. Kerem dokunmamis bile Hiçbir sey söyledik mi? Yoksa yeri gelince onlara da söylüyoruz. Herkese söylüyoruz. Neden? Onlarin sizin görüslerinizi dinleyip size deger vermesi yüzünden. Önemli olan bu. Yoksa herkes hata yapiyor. Orada bir sikinti yok. Marsilya maçinin ilk devresindeki gol pozisyonunda Alex’in önünde durdu. Yüzde yüz gol pozisyonu. Dogal olarak hakeme hepimiz yüzde yüz golümüzü önledin dedik. Üzgünüm, kötü bir sansti diye yanit verdi. Bu kadar. Ne diyebilirsiniz bunun üzerine. Biz de bir sey söylemedik. Insan baska bir duygu içerisine giremiyor zaten. Iletisimden, teknik adamlarla, futbolcularla konusmaktan korkmayin. Konustugunuz zaman zaten infial, hadise asagiya iner. Biz teknik direktörler ve futbolcular, yasam kalitesi 90 dakikada çizilen insanlariz. Belki kaderlerimiz 90 dakikada çiziliyor. Her maçin ardindan o terle, heyecanla ve stresle sorularinizi cevapliyoruz. Cevaplamak zorundayiz. Bütün televizyonlara, gazeteci arkadaslarimiza cevap veriyoruz. Belki de tüm bu konusmalari yaparken cezanin sinirinda geziyoruz. Yine ceza yemeyelim diye dikkatli olmamiz gerekiyor. Neden milyonlarca kisinin yanit bekledigi insanlar, milyonlarca hayati etkileyen kararlari hiçbir sekilde açiklamiyorlar? Biz çikip sordugunuz sorulara açik yüreklilikle yanit veriyoruz. Aslan gibi de stadyumdan ayriliyoruz. Onlar bu sorulara yanit vermedigi gibi stadyumdan da gizlice ayriliyorlar. Ne zaman sorsak kural degisiyor. Ne sorsak illa ki bir seyler degisiyor. Belki kural degismistir ve bizi ikna ederler ve insanlar onlari hakli bulur. Bunu da bir düsünün artik” diye konustu.



“Beraberlik düsüncesiyle çikmak bize kaybettirir"

Lazio karsisinda beraberlik yetse de bu düsünceyle sahaya çikmayacaklarini ve karakteristik oyunumuzu sahaya yansitmaya çalisacagimizi ifade eden Terim, sözlerini söyle noktaladi:

“Beraberlik bize yetiyor; ama o felsefeyle çikmayacagiz. Belki Lazio geri çekilmemize sebep olabilir. Yogun presle baslayacaklarini düsünüyorum. Oyun içerisinde kazanmak için oynayacagiz. Benim karakterimi iyi tespit etmissiniz. Her yerde kazanmak isterim. Oyun baslarken beraberligi kafasina koyan bir takim olamayiz. Öyle olursa kaybederiz. Muhakkak defansif önlemlerimizi alacagiz. Oyunun iki tarafini iyi oynamaya çalisacagiz; ama bir puan bize yetiyor düsüncesiyle sahaya çikmak bize kaybettirir. Lazio hücumu seven ve bunu iyi yapan bir takim. Bunu dikkate almamiz lazim. Her an her seyi yapacak bir takim.”

Kaynak: İHA