Samsunspor'un Kaptani Yasin Öztekin Açiklamasi 'Samsunspor'un Hedefi Her Zaman Sampiyonluktur'

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yilport Samsunspor'un takim kaptani Yasin Öztekin, hedeflerinin sampiyonluk oldugunu söyledi.

Kirmizi-beyazli takimin kaptani Yasin Öztekin, AA muhabirine, ligde her takimin inisli çikisli dönemlerinin olabilecegine isaret etti.

Son 4 haftada 10 puan toplayarak takim olarak çikis yakaladiklarina dikkati çeken Yasin, "Alinan galibiyetlerle takim içinde havamiz iyi, öz güvenimiz yerine geldi. Tabii ki rehavete kapilmaya gerek yok, sonuçta lig uzun bir maraton." dedi.

Ligin ilk devresinin bitimine 4 hafta kaldigini, bu hafta lider Ankaragücü ile karsilasacaklarini belirten Yasin, "Bu maçlara iyi hazirlanip, iyi konsantre olup, eger hedefe ulasmak istiyorsak her hafta yüzde 100'ümüzü verip 3 puanlari toplamamiz lazim. Insallah galibiyetlerimize Ankaragücü ile devam edecegiz." ifadesini kullandi.

Golcü oyuncu, Samsun'a sampiyonluk hedefiyle geldigini dile getirerek, "Samsunspor'un hedefi her zaman sampiyonluktur. Geçen yil çok inandik çok istedik ama maalesef basaramadik. Bu yil biraz geriden geliyoruz. Hatalarimiz oluyor, kötü oynadigimiz dönemler oluyor, sonuçta lig uzun maraton. Her hafta iyi mücadele edip puanlari toplayarak geriden gelip sampiyon olmak istiyoruz." diye konustu.

Futbolun taraftarsiz olmadigini vurgulayan Yasin Öztekin, sunlari kaydetti:

"Takim kaptani olarak taraftarlari tribünleri doldurmaya davet ediyorum. Gelsinler, bize destek olsunlar. Ben Samsun'a geldigim ilk günden itibaren bireysel olarak sahada en iyisini yapmaya çalistim. Bazen çok iyi oynuyorsun, bazen performansin iyi olmuyor. Inisli çikisli dönemler her futbolcuda oluyor. Benim de böyle dönemlerim oldu ama ne olursa olsun, taraftarlarimiz bize inanmayi ve güvenmeyi asla birakmasin. Iyi bir hava yakaladik. Bizi özellikle Ankaragücü maçinda 90 dakika desteklesinler, biz de onlarin destegi ile 3 puani alalim."

Öte yandan Samsunspor, hafta sonu sahasinda karsilasacagi Ankaragücü maçinin hazirliklarini Nuri Asan Tesisleri'nde sürdürdü. Teknik direktör Fuat Çapa yönetiminde futbolcular, isinma kosusu ve pas çalismasi yapti. Yaklasik 1,5 saat süren antrenman, çift kale maçla sona erdi.

Idmana sakatliklari bulunan Recep Burak Yilmaz, Alen Melunovic, Ismael Diomande, Kovin Boli ve Hasan Kiliç katilmadi, hafif sakatligi bulunan Moryke Fofana ile Vukan Savicevic ise takimdan ayri kostu.

Kaynak: AA