Muslera Açiklamasi 'Yolun Sonuna Kadar Gitmeyi Düsünüyoruz'

Galatasaray’in Uruguayli kalecisi Fernando Muslera, Lazio maçi öncesi yaptigi açiklamada, "Yolun sonuna kadar gitmeyi düsünüyoruz” dedi.

Sari-kirmizili takimin kaptani Fernando Muslera, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda oynayacaklari Lazio mücadelesi öncesinde düzenlenen basin toplantisinda medya mensuplarinin sorularini yanitladi.

Italya’da eski takimi Lazio’ya karsi oynayacak olmanin kendisi için duygusal bir anlam tasidigini ifade eden basarili file bekçisi su ifadeleri kullandi:

“Benim için bazi duygular çok hakim olacak. Üzerinden 10 yili askin zaman geçmesine ragmen burada çok önemli ve çok sevildigim, büyük bir askla, büyük bir tutkuyla yasadigim günler geçirdim. Yarinki maç bizim için çok önemli olacak. Takim kaptani olarak sunu söyleyebilirim ki biz genç bir takimiz, her gün çalisarak, emek ve çaba göstererek buraya kadar geldik. Disiplinimizden, düzenimizden asla taviz vermedik. Kesinlikle çok çalistigimizin altini çizmek istiyorum. Tabii ki yarinki maç çok zor olacak. Karsimizda Lazio gibi bir rakip var. Zor dönemlerden de geçmis olmamamiza ragmen biz asla mütevaziligimizden de taviz vermeden agirbasli bir sekilde, kararlilikla ilerleyerek özgüvenimizi tesis etmeye çalisarak devam ediyoruz. Maçin zor oldugunu bilmemize ragmen kesinlikle hedeflerimiz var. Biz de iddialiyiz. Cesaretle bu maçi gögüsleyip en iyi sekilde sahadan ayrilmak istiyoruz.”

“Italya’da çok keyifli zaman geçirdim"

Fernando Muslera, kendisine yöneltilen “Lazio’da çok gençken oynadin. O günlerden bugüne neler degisti?” sorusuna ise su sekilde yanit verdi:

“Geçmiste çok güzel, çok keyifli günler geçirdim burada. O zamanlar kulüp baskani De Rossi beni getirmisti. Ben o zamanlar çok gençtim. Benim gelismemi, olgunlasmami beklediler. Benimle çalismak yolunda olumlu iradeleri oldu. Çok güzel bir iliskimiz oldu gerçekten. Onlarla beraber Italya kupasini, daha sonra Italya Süper Kupasi’ni kazanma imkanini yakaladim. Bunlar benim için ve kariyerim için hatirladigim zirve noktasinda kabul edebilecegim en önemli iki ani oldu diyebilirim. Taraftarla da çok önemli bir iliskimiz olmustu. Her sahaya çiktigimda onlarin da sevgisini, coskusunu, destegini arkamda hissettim. Bu da bana moral ve güç verdi süphesiz. Saha içinde oldugu kadar saha disinda da çok güzel arkadasliklarim oldu ve onlarin da sayesinde gerçekten Italya’da günlerimi çok keyifli bir hale, deneyime dönüstürdügünü düsünüyorum.”

“Korkusu olmayan bir takimiz"

Iki takim arasinda çok fazla fark olmadigini belirten tecrübeli file bekçisi, “Iki takim arasindaki farka gelince aslinda iki takim ne kadar birbirinden farkli bunu çok da fazla söyleyemeyecegim. Çok farklar görmüyorum. Biz genç bir takimiz, genç ama çok çalisan, gayret gösteren ve ayni zamanda korkusu olmayan bir takimiz. Lazio daha deneyimli, organize bir takim. Nasil yola devam etmesi gerektigini bilen bir takim. Belki de ilk maçta oldugu gibi hata yapanin kaybedebilecegi bir durum meydana gelebilecek. Biz hocamizla beraber stratejilerimizi ve taktiklerimizi çalistik. Kendisinin de bize verecegi talimatlar dogrultusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

“Liderligi korumak için mücadele edecegiz"

Kupada yolun sonuna kadar gitmek istedikleri ifade eden Muslera, sözlerini söyle noktaladi:

“Evet su anda grupta birinci siradayiz. Yarin da biz liderligi korumak için, Lazio da birinciligi elde etmek için mücadele edecek. Iki takimda da bu sampiyonanin sonuna kadar gitme kapasitesi mevcut. Bundan sonraki asamalarda sampiyona daha da zorlasacak. Ben iki takimin da gerek istediklerini sahada ortaya koyma mantalitesi olarak, gerekse hayallerinin ve hedeflerinin de ortak oldugunu düsünüyorum. Her iki takimin da süphesiz amaci mümkün oldugu kadar ileri gitmek ve sampiyonanin son noktasina kadar gelmek olacak. Lazio ile finalde tekrar görüsmeyi hedefliyoruz, umarim. Yolun sonuna kadar gitmeyi düsünüyoruz.”

Kaynak: İHA