GÜNDEM ÖZETI / 8 Aralik 2021

ANADOLU AJANSI.



Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, iktisatçi Prof. Dr. Tuncer Bulutay'in Haci Bayram Camisi'nde kilinacak cenaze namazina katilacak, Sanliurfa Dernekleri Bulusmasi'na istirak edecek.

(Ankara/12.45/Gaziantep/19.30)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Turgutlu ve Akhisar ilçelerinde esnafla bir araya gelecek, belediye baskanliklarini ziyaret edecek, Sehzadeler ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Manisa/11.50-18.45)

2- TBMM Genel Kurulunda Içisleri ile Sanayi ve Teknoloji bakanliklarinin 2022 yili bütçeleri görüsülecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMI FINANS

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, 8. Ulusal Asfalt Sempozyumu ve Sergisi'ne katilacak.

(Ankara/09.30)

2- TÜIK, 2020 yili egitim ve saglik harcamalari istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Almanya'da Federal Meclis 26 Eylül'de yapilan genel seçimden 2,5 ay sonra yeni basbakani seçecek.

(Berlin)

GÜNCEL

1- Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir, SANTEK Dijital Fuari Açilisi ve Kocaeli Savunma Sanayii Il Bulusmasi ile Tekom Savunma ve Havacilik Sanayi AS Fabrika Açilis Töreni'ne katilacak.

(Kocaeli/14.00/16.00)

2- Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, "40. Il Müftüleri Istisare Toplantisi Sonuç Bildirgesi"ni kamuoyu ile paylasacak.

(Ankara/10.30)

3- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve futbolculardan Jose Sosa, UEFA Avrupa Ligi'nde Almanya'nin Eintracht Frankfurt takimiyla yapacaklari maça iliskin Ülker Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak. Sari-lacivertli takim son çalismasini Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yapacak.

(Istanbul/15.00/18.00)

2- Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve takimdan bir futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Italya'nin Lazio takimiyla yapacaklari maça iliskin Roma Olimpiyat Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari yanitlayacak. Sari-kirmizili takim son çalismasini da statta yapacak.

(Roma/19.30/20.00)

3- Basketbol FIBA Sampiyonlar Ligi E Grubu'nda, Galatasaray Nef, Yunanistan'in PAOK Mateco takimini konuk edecek. F Grubu'nda, TOFAS, Belçika'nin Filou Oostende takimiyla deplasmanda karsilasacak.

(Istanbul/20.00/Oostende 22.00)

4- Basketbol ULEB Avrupa Kupasi A Grubu'nda, Türk Telekom, Andorra'nin MoraBanc takimiyla deplasmanda karsi karsiya gelecek.

(Andorra La Vella/22.00)

5- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupasi 2. Tur L Grubu'ndaki ilk maçinda Bahçesehir Koleji, Ingiliz ekip London Lions'u konuk edecek.

(Istanbul/17.00)

6- Basketbol FIBA Kadinlar Avrupa Ligi B Grubu'ndaki derbide Fenerbahçe Safiport, Galatasaray'i agirlayacak.

(Istanbul/19.00)

7- Herbalife Nutrition Kadinlar Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasindan ertelenen Bursa Büyüksehir Belediyespor-Nesibe Aydin maçi yapilacak.

(Bursa/16.00)

8- Voleybol Kadinlar CEV Sampiyonlar Ligi C Grubu'nda, Türk Hava Yollari, Rusya'nin Dinamo Moskova takimini konuk edecek. D Grubu'nda, Fenerbahçe, Opet deplasmanda Bulgaristan'in Maritza Filibe takimiyla karsilasacak.

(Istanbul/18.00/Filibe/20.00)

9- Voleybol Erkekler CEV Kupasi 16'li Finaller Turu rövanslarinda, Spor Toto, Arkas Spor ile Galatasaray HDI Sigorta ise Almanya'nin SWD Powervolleys takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Ankara/17.00/Istanbul/21.00)

10- Voleybol Kadinlar CEV Kupasi Son 16 Turu ilk maçinda, Eczacibasi Dynavit, Slovenya'nin Calcit Kamnik takimiyla deplasmanda karsilasacak.

(Kamnik/22.00)

11- Voleybol Kadinlar CEV Challenge Kupasi Son 16 Turu ilk maçinda, Nilüfer Belediyespor, Ispanya'nin CV Tenerife takimiyla deplasmanda karsi karsiya gelecek.

(La Laguna/21.00)

12- Voleybol Erkekler CEV Challenge Kupasi 16'li Finaller Turu ilk maçinda, Halkbank, Bosna Hersek'in OK Bosna takimini konuk edecek.

(Ankara/14.00)

13- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 9. haftasindan ertelenen Besiktas-Mamak Belediyespor maçi yapilacak.

(Istanbul/17.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA