Borussia Dortmund-Besiktas Maçinin Ardindan

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin: 'Bahane üretmek istemiyorum tüm sorumluluk bana ait'.

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin yasanan kötü gidisin sorumlusunun kendisi oldugunu ve bahane edecekleri bir durum olmadigini söyledi.

Sergen Yalçin UEFA Sampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a 5-0 yenildikleri karsilasmasi sonrasi yaptigi açiklamada, konusulacak çok sey oldugunu ancak su an bunlarin konusmayi dogru bulmadigini vurgulayarak, "Bahane üretmek istemiyorum tüm sorumluluk bana ait." diye konustu.

Yalçin istifa etmeyi düsünüp düsünmedigini sorulmasi üzerine "Sezon basinda bunlarin olacagini söyleseler inanmazdik herhalde. Geçen sezon zordu ama çok iyi seyler yapti futbolcular. Takima önemli takviyeler yaptik. Kagit üzerinde olanlar sahaya yansimayabiliyor. Sikintilar yasiyoruz. Bunlarin sorumlusu benim bahane edecek bir durumum yok." dedi.

Yasanan sürecin kesinlikle Besiktas camiasina zarar vermesini düsünmediklerini anlatan siyah-beyazli teknik adam, "Besiktas camiasinin saglikli kalmasi gerekiyor iyi gitmesi gerekiyor. Bizim için iyi görünmüyor saglikli görünmüyor. Böyle olmasini istemezdik geçen sene gibi kupalar kazanmak isterdik ama su ana kadar bunu basaramadik. Insallah en kisa sürede toparlariz." ifadelerini kullandi.

Dortmund maçinin kendileri için zor geçtigine isaret eden tecrübeli teknik adam, "Bizim için zor bir gece oldu. Iyi takimlarla oynuyoruz. 10 kisi kalinca isimiz zorlasti. Basit hatalar yapip goller yedik. Basit hatalar sonuca etki ediyor. Kötü bir periyod yasadik Sampiyonlar Ligi'nde ancak futbolda her sey basa gelebiliyor. Camia olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Hem bizi hem oyuncularimizi motivasyon olarak ciddi bir sikintiya soktu." degerlendirmesinde bulundu.

- Dortmund cephesi

Borussia Dortmund teknik direktörü Marco Rose de Besiktas maçin baslangicindan bu yana ciddiye aldiklarini ve 90 dakika boyunca taraftarlara güzel bir maç izlettiklerini söyledi.

Rose, Besiktasli Welinton'un kirimizi kart görmesi ve ardindan penaltidan gelen golün takimi daha da rahatlattigini ifade etti.

Besiktas maçiyla Sampiyonlar Ligi'ne saygin bir kapanis yaptiklarini anlatan Rose, bundan sonra lige odaklanacaklarini ve oradaki mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA