2022-2023 UEFA Bölgeler Kupasi'nda Türkiye'nin Rakipleri Açiklandi

Ayyildizlilar, Portekiz, Finlandiya ve ön elemeyi geçecek takimla 3. Grup'ta yer aldi

Amatör takimlar düzeyinde Avrupa'nin en önemli organizasyonu olarak kabul edilen UEFA Bölgeler Kupasi'nda 2022-2023 sezonu ön eleme ve grup asamalari kuralari çevrim içi olarak çekildi.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapilan açiklamaya göre TFF'yi baskan vekili Ali Düsmez'in temsil ettigi ve 36 üye federasyonun katildigi kura çekiminde, Türkiye seri basi olarak yer aldi.

Ay-yildizlilar, Portekiz, Finlandiya ve ön elemeyi geçecek takimla 3. Grup'ta yer aldi. 3. Grup'taki maçlar 2022 yilinin kasim ayinda oynanacak.

Kura çekimin ardindan degerlendirmede bulunan Ali Düsmez, grup maçlarinin Türkiye'de oynanacagi müjdesini verdi.

Türkiye'nin amatör karmalarda UEFA siralamasinda birinci oldugunu vurgulayan Düsmez, sunlari kaydetti:

"Bu basarimiz sayesinde bugünkü kura çekimine seri basi olarak birinci torbadan katildik. Türkiye'nin bir futbol ülkesi oldugunu ve futbolun ne kadar çok sevildigini bu tablo gayet açik bir sekilde anlatiyor. Bu çitayi yükselterek en üst düzeydeki turnuvalarda da ayni fotografi görmek istiyoruz. Büyük bir aileyiz ve amacimiz da tüm futbol sevdalilarin destegiyle bu hedefimize ulasmak. Daha önce 2016-2017 sezonunda finallere ev sahipligi yapmis ve bu onuru yasamistik. Simdi elemelerde üç takimi Riva Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde misafir etmeyi planliyoruz. Futbol aski ve tutkusu ile bu turnuvada mücadele edecek tüm sporculara basarilar diliyorum. Kuralar hayirli olsun."

Kupada Gürcistan, Kazakistan, Estonya, Belarus ve Azerbaycan ön eleme turunda iki ayri grupta mücadele edecek. Grup liderlerinin oynayacagi finali kazanan takim, Türkiye'nin de bulundugu 3. Grup'ta yer alma hakki kazanacak.

32 takimin 8 ayri grupta mücadele edecegi grup asamasinin ardindan 8 grup lideri finallere katilma hakkini elde edecek. Haziran 2023'te düzenlenecek finallerin ev sahipligini bu 8 ülkeden birisi üstlenecek.

Ön eleme maçlari 1 Mayis ile 31 Temmuz 2022, grup maçlari da 15 Agustos ile 9 Aralik 2022 tarihlerinde oynanacak.

Kaynak: AA