Nihan Su Açiklamasi 'Bugün Toplumsal Önemli Bir Mesaj Vardi'

Fenerbahçe Kadin Futbol Takimi Teknik Direktörü Nihan Su, 7-0 kazandiklari Galatasaray maçinin ardindan konustu. Çok önemli bir aksamda toplumsal mesaj verildigini söyleyen Su, takimin da günden güne daha iyi olacagini ifade etti.

Dostluk maçinda Galatasaray ile karsilasan ve sahadan 7-0’lik galibiyetle ayrilan Fenerbahçe Kadin Futbol Takimi’nda Teknik Direktör Nihan Su maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Tarihi bir gün oldugunu ifade ederek sözlerine baslayan Nihan Su, “Tüm sporseverlere güzel bir oyun izlettirdigimizi düsünüyorum. 3 ay önce kurulan bir subeyiz. Kizlarimiz oyun kalitesini ortaya koydu. Rakibi iyi analiz etmistik. Tabii ki bu isin sportif boyutu. Diger yanda toplumsal bir mesaj vardi. Kadina siddete son denilen bir organizasyona katilmaktan dolayi çok mutlu olduk. Galatasaray’a da çok tesekkür ediyoruz. Bizleri çok iyi agirladilar. Biz de subat ayinda kendi stadimizda ayni sekilde güzel bir tablo ortaya koymak istiyoruz. Güzel bir aksam oldu. Kadin futbolu daha da ileriye gidecek. Bizler de bunlari sahada sergilemeye devam edecegiz. Umuyorum ki milli takimlarimiz da desteklenecek. Kadinlarimizin her alanda oldugu gibi futbolda da kendisini göstermesi gerekiyor. Fenerbahçe olarak ‘He for She’ hareketiyle kadinlari destekliyorduk. Kiz çocuklarimiza da iyi birer rol model olmaya çalisiyoruz. Güzel bir aksam oldu. Kizlarimizin birçogu ilk kez seyirci önünde oynadilar. Umuyorum ilerleyen günlerde kadinlarimiz sahada farkli mesajlar vermeyi sürdürecek” ifadelerini kullandi.

“Besiktas ile de oynamak isteriz”

Galatasaray’in 5. dakikada 10 kisi kalmasiyla ilgili olarak sorulan soruyu yanitlayan Nihan Su, “Oyunun içinde gelisen bir durum oldu ve hakem takdir hakkini kullandi. Futbolun içinde olan seyler. Galatasaray camiasini çok seviyoruz. Nurcan hocayla yillardir arkadasiz. Kizlarimizi da çok seviyoruz. Bugün oyun farkli gelisti, yarin daha farkli olabilir. Önemli olan iki takimin da el ele sahada olmasiydi” dedi.

Besiktas ile de böyle bir maça çikmak istediklerini söyleyen Nihan Su, “Gelecek teklifleri degerlendirmeye haziriz. Büyük camialar olunca daha fazla ses getiriyor. Kadinlarimizi bu tip sahalarla daha çok bulusturmak isteriz” diye konustu.

Son olarak takimin 3 aydir beraber çalistigini ifade eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Nihan Su, “Deneme antrenmanlariyla basladik. Sifirdan bir takim kurduk, var olan bir takimi dahil etmedik. Bunu yabanci oyuncularla desteklememiz gerekiyordu. Dogru tercihler yaptigimizi düsünüyorum. Bu maç bizim için iyi bir hazirlik maçi oldu ama lig için henüz erken. Ama biz hizli adimlar atarak zirvede yerimizi almak istiyoruz. Kuralar çekilsin, önce Play-Off’lara kalalim, sonrasina da bakariz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA