Galatasaray-Fenerbahçe Kadin Futbol Maçinin Ardindan

Galatasaray Teknik Direktörü Nurcan Çelik: 'Rakibimizin 5. dakikada kirmizi kartla oyuncusu atilsaydi biz bu sekilde davranmazdik. Galatasaray camiasi bunu yapmazdi. Günün anlam ve önemine yakisir bir skor olmadi'

Galatasaray Kadin Futbol Takimi Teknik Direktörü Nurcan Çelik, Fenerbahçe'ye 7-0 yenildikleri maçla ilgili, "Rakibimizin 5. dakikada kirmizi kartla oyuncusu atilsaydi biz bu sekilde davranmazdik. Galatasaray camiasi bunu yapmazdi. Günün anlam ve önemine yakisir bir skor olmadi." dedi.

Kadina yönelik siddete karsi farkindalik olusturmak amaciyla oynanan maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Nurcan Çelik, çok üzgün olduklarini dile getirerek, "Simdi Fatih hocayi daha net anliyorum. Kirmizi verilmeyebilirdi, orada biraz niyete bakar durum. Direkt rakibe kasti bir sey yoktu. Sari kartla durumu giderebilirdi. O da herhalde heyecana yenildi. Oyuncular da heyecana yenildi. Tarihte ilk defa böyle bir ambiyansta maç oynadilar. Maça fiziksel olarak hazirlardi. Belki zihinsel olarak çok iyi hazirlanamadilar." ifadelerini kullandi.

Nurcan Çelik, maçin hemen basinda oyuncularinin kirmizi kart görmesinin oyunlarini etkiledigini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Rakibimizin 5. dakikada kirmizi kartla oyuncusu atilsaydi biz bu sekilde davranmazdik. Galatasaray camiasi bunu yapmazdi. Günün anlam ve önemine yakisir bir skor olmadi. Üzüldük açikçasi. Burada her kosula hazir olmamiz gerektigini gördük. Özellikle böyle bir günde skorun da farkli olmasi gerekiyordu. Bugün hakemin oyunumuzu etkiledigini düsünüyorum. Hakem azizligine ugradik. Böyle bir dostluk maçinda, 5. dakikada oyuncu atilmaz."

Galatasarayli futbolcu Ismigül Yalçiner de skor nedeniyle çok üzgün olduklarini vurgulayarak, "Bizlere emek veren hocalarimizdan, Galatasaray yönetiminden ve ailesinden arkadaslarim adina özür diliyorum. Bunun telafisi için elimizden gelen her seyi yapacagiz. Bunun sezona yansimasi olumlu olacak. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Çok üzgünüz." diye konustu.

Kaynak: AA