Futbol Açiklamasi UEFA Sampiyonlar Ligi

Manchester City'yi 21'le geçen Leipzig, UEFA Avrupa Ligi playoff turuna katilacak PSG'nin Club Brugge'ü 41 yendigi maçta golleri kaydeden Mbappe ve Messi tarihe geçti Sampiyonlar Ligi kariyerindeki 30'uncu golünü Club Brugge filelerine gönderen Mbappe, 22 yas 352 gün ile bu sayiya en genç yasta ulasan oyuncu olurken Messi ise turnuvada 38 farkli takima gol atan ilk oyuncu oldu.

UEFA Sampiyonlar Ligi 2021-22 sezonunda gruplarin 6. ve son haftasina iki maçla baslandi.

Avrupa futbolunun en önemli organizasyonunda, A Grubu maçlari tamamlandi.

Leipzig, evinde gruptan lider çikmayi önceden garantileyen Manchester City'yi 2-1 yenerek sürprize imza atti.

Almanya ekibinin gollerini 24. dakikada Dominik Szoboszlai ve 71. dakikada Andre Silva kaydetti. 83. dakikada Kyle Walker'in dogrudan kirmizi kart gördügü Ingiltere temsilcisinin tek golünü ise 76. dakikada Riyad Mahrez atti.

Puanini 7'ye çikaran Leipzig, grubu üçüncü sirada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off turundan devam etme hakki elde etti.

- PSG yildizlariyla kazandi

Grup ikincisi olarak son 16 turuna kalmayi önceden garantileyen Paris Saint-Germain (PSG) ise agirladigi Club Brugge'ü yildiz oyuncularinin golleriyle farkli yendi.

Kylian Mbappe 2. ve 7. dakikalarda, Lionel Messi 38. ve 76. dakikalarda (ikincisi penaltidan) aglari sarsarak Fransa temsilcisinin sahadan 4-1 galip ayrilmasini sagladi. Grubu son sirada tamamlayarak Avrupa arenasina veda eden Belçika ekibinin tek golünü, 68. dakikada Mats Rits kaydetti.

Sampiyonlar Ligi kariyerindeki 30'uncu golünü Club Brugge filelerine gönderen Mbappe, 22 yas 352 gün ile bu sayiya en genç yasta ulasan oyuncu oldu. Messi ise turnuvada 38 farkli takima gol atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

Kaynak: AA