Finishte Evlenme Teklifi

Kazdaglari’nda bu yil 5.’si düzenlenen Ida Ultra Karspor, büyük bir cosku ile kosuldu. Mücadelede yer alan Kudret Altak, kosu boyunca cebinde tasidigi tek tas yüzükle kiz arkadasi Beyza Güzel’e evlenme teklif etti

Dünyanin oksijen oraninin en fazla oldugu bölgelerinden biri olan Kaz Daglari, bir kez daha Türkiye’nin en önemli ultra maratonlarindan biri olan Ida Ultra sponsored by Karspor’a ev sahipligi yapti. 25 ülkeden 1700 sporcunun yer aldigi organizasyon, yagmurlu hava ve zor sartlara karsin büyük bir cosku ve keyifle ile tamamlandi. Edremit Belediyesi’nin resmi sponsorlugunda, Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Balikesir Valiligi, Edremit Kaymakamligi ve Türkiye Atletizm Federasyonu destekleriyle düzenlenen Ida Ultra’da 2 gün boyunca yapilan kosular sonunda tüm kategorilerde sampiyonlar belli oldu.

Edremit Körfezi’nin büyüleyici manzarasi esliginde, zeytin bahçeleri arasinda, tarihle bugünü birlestiren parkuruyla ilk kez 2016’da yapilan Türkiye’nin ilk kis ultra maratonu Ida Ultra’da merakla beklenen 114 kilometrelik mücadelede kadinlarda mutlu sona ulasan isim Elena Polyakova oldu. Bitis çizgisine 15 saat 49 dakika 28.71 saniyede gelen Polyakova’nin ardindan Seda Nur Çelik ikinci, Mahya Karbalaii de üçüncü oldu.

Erkeklerde de büyük çekismenin yasandigi Ida Ultra kategorisinde sampiyonluk Oguzhan Emre Singer’e gitti. Salih Bulut’un ikinci oldugu 114 kilometrelik parkurda podyumu tamamlayan isim ise Konstantin Mansurov’du.

66 kilometrelik Ida Half Ultra’da birincilik erkeklerde Aleksandr Firsov, kadinlar da Alisa Prokhorova’nin oldu. Ida Ultra’nin üçüncü kategorisi olan Run Zues’ta sampiyonluklar erkeklerde Irem Can Ayaz’a, kadinlarda ise Nuray Bulut Göktepe’ye gitti.

Büyük bir katilimin oldugu 15 Kilometrelik köy kosunda da büyük bir heyecan yasandi. Erkeklerde Abdurrahman Çavdar’in kazandigi mücadeleyi kadinlarda da Serpil Budak ilk sirada noktaladi.

Bu sene 5. kez düzenlenen IDA Ultra sponsored by Karspor’un bitis çizgisinde ilginç bir olay yasandi. Mücadelede yer alan Kudret Altak, kosu boyunca cebinde tasidigi tek tas yüzükle kiz arkadasi Beyza Güzel’e evlenme teklif etti. Seyircilerin ve arkadaslarinin alkislari arasinda Beyza Güzel bu teklifi kabul etti.

Kaynak: İHA