Erol Bilecik'ten Kadin Futbol Derbisiyle Ilgili Açiklama Açiklamasi

'Bütün sporculari kutluyorum. Maçin sonucunun hiçbir ehemmiyeti yok. Önemli olan bu farkindaligin yerine getirilmesiydi'

Fenerbahçe Kulübü Baskan Vekili Erol Bilecik, Galatasaray ile Fenerbahçe kadin futbol takimlarinin kadina yönelik siddete karsi toplumsal farkindalik olusturmak amaciyla oynadiklari maça iliskin açiklamada bulundu.

Nef Stadi'nda oynanan ve sari-lacivertlilerin 7-0 üstünlügüyle tamamlanan karsilasmanin ardindan basin mensuplarina açiklamada bulunan Bilecik, "Galatasaray Kulübünün göstermis olduklari misafirperverlikleri, çok yakin ilgi ve alakalari için ayni sekilde erkek takiminin lig maçinda göstermis olduklari yakin ilgi için tesekkür ederiz. Bizim için çok degerliydi. Sag olsunlar, var olsunlar." ifadelerini kullandi.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin 1909 yilina dayandigini hatirlatan Bilecik, "Yani 112 yillik bir tarihi var. Bugün de yeni bir tarihe taniklik ettik. Kadin futbol takimlari arasinda oynanan ilk derbi maçi. 112 yillik oynanan derbi maçlarinin taçlanan noktasi oldu. Kadin haklarinin farkindaligina daha çok gündem yapmak için oynadigimiz bir farkindalik maçiydi. Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray epey gecikmis olsak da bu yil kadin futboluna yatirim yapmis olan kulüpler. Özellikle kadinlarin spor hayatinda olmalari, egitimde, sosyal hayatta olmalari kadar bizler için çok degerli." diye konustu.

Kadinlarin spor hayatinda daha aktif olmalari gerektigine deginen Bilecik, "Biz Fenerbahçe Kulübü olarak Baskanimiz Ali Koç'un liderliginde göreve geldigimiz ilk gün itibariyla HeForShe hareketinin özel destekleyicisi olduk. Birlesmis Milletlerin Kadin Biriminin kadinlarin haklarinin daha iyi savunulmasi için kadinlarin ve erkeklerin omuz omuza vermeleri gerektigi sloganiyla yola çikan bir hareket. Onun ana destekçisi oldu. Buradan TÜPRAS'a da sükranlarimi paylasiyorum. Bunlarin hepsi topyekun bakildigi zaman bu farkindaliklar emin olun Türkiye'nin geleceginde, toplumun daha aydinlik bir noktaya gelmesinde bence çok önemli olacak." degerlendirmesinde bulundu.

Karsilasmayi yayimlayan kulüp televizyonlari ile TRT'ye de tesekkür eden Bilecik, söyle devam etti:

"Bütün sporculari kutluyorum. Maçin sonucunun hiçbir ehemmiyeti yok. Önemli olan bu farkindaligin yerine getirilmesiydi. Bütün hedefimiz kadinlarda da mutlu sona ulasmak ve bu dogrultuda bütün çalismalarimiza devam etmek. Mustafa Kemal Atatürk'ün bu anlamda çok özel bir deyisi var; 'Dünya yüzünde bulunan bütün eserlerin gerçek sahibi kadinlarimizdir' diyerek kadinlara verilen bütün önemi ortaya koymus vaziyette. Seçme-seçilme hakkini kadinlarimiza veren Atamiz, neredeyse Avrupa'dan, hatta bütün dünya ülkelerinden çok daha önce bu hareketi yapmisti. Bu önemi görmüstü. Atamiza layik olarak, Atamizin açmis oldugu bu yoldan emin adimlarla yürüyerek gerek ülke hedeflerinde gerekse dünya hedeflerinde kadinlarin daha iyi bir ortamda yasadigi, yönetime katildigi, yöneticilerin spor hayatinda, egitimde gerekli olan gerçek yerlerini aldigi bir dünya olana kadar mücadelemize devam edecegiz. Iyi ki varlar."

Erkek liginde yasanan heyecanin kadin liginde de gerçeklesmesi gerektigini aktaran Bilecik, sözlerini söyle tamamladi:

"Belki geç kalarak bu ise baslamis olduk ama arayi kapatacagimiza inaniyorum. Çok degerli yönetim kurulundaki arkadaslarim, teknik kadro, sportif direktör arkadaslarimiz çok iyi bir süreç geçirdiler. Iyi bir takim kuruldu. Tahmin ediyorum lige hazir. Insallah tüm spor branslarimizda oldugu gibi hikayelerin sonu güzel bitsin Fenerbahçe'de. Kadin futbol liginde de hikayemizin güzel bitmesini cani gönülden diliyorum."

Kaynak: AA