Erol Bilecik Açiklamasi 'Skorun Ehemmiyeti Yok'

Fenerbahçe Baskan Vekili Erol Bilecek, Galatasaray karsisinda 7-0 kazanilan kadin futbol maçinin ardindan konustu. Skorun öneminin olmadigini söyleyen Bilecik, olusturmak istedikleri farkindaligi yerine getirdiklerini ifade etti.

Fenerbahçe Kadin Futbol Takimi, Galatasaray ile oynanan dostluk maçini 7-0 kazanirken, Baskan Yardimcisi Erol Bilecik maçin ardindan konustu.

Tarihe taniklik ettiklerini söyleyerek sözlerine baslayan Bilecik, “Bunun ana nedeni maçin skoru degil. Kadin haklari için yaptigimiz farkindalik. Buraya geldigimiz ilk saat itibariyle ve burada oldugumuz sürede göstermis oldugu misafirperverlik için Galatasaray Yönetimi ve Baskan Burak Elmas’a çok tesekkür ediyorum. Lig maçinda da böyle agirlanmistik. Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinin 112 yillik bir geçmisi var. Kadin futbol takimlari arasinda ise bugün ilk maç oynandi. Kadin haklari için de bir farkindalik olustu. Kadinlarin spor hayatinda olmalari bizler için çok degerli. Dünyadaki en önemli problemlerin basinda, kadinlarin içinde bulunduklari ayrimcilik geliyor. Kadin cinayetleri, kiz çocuklarina yapilan zulüm, sportif hayata geçildiginde geride kalacak. Kadinlarin çalisma ve sportif hayatta daha aktif olmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Önemli olan farkindaligin yerine getirilmesiydi”

Maçin sonucunun önemi olmadigini ifade eden Bilecik, “Bugün hem Galatasaray’in hem de Fenerbahçe’nin gösterdigi performans çok önemliydi. Biz göreve geldigimizden itibaren ‘He for She’ hareketinin özel destekçisi olduk. Kadinlarin haklarinin daha iyi savunulmasi için buna destek olduk. Maçin sonucunun ehemmiyeti yok. Önemli olan bu farkindaligin yerine getirilmesiydi. Mustafa Kemal Atatürk kadinlar için ‘Dünya yüzünde bulunan bütün eserlerin gerçek sahibi kadinlarimizdir’ diyerek durumu özetlemistir. Atamiz, seçme ve seçilme hakkini dünya ülkelerinden çok daha önce kadinlarimiza vermistir” dedi.

Son olarak takimin durumunun iyi oldugunu söyleyen Bilecik, “Erkeklerin liginde nasil bir heyecan duyuyorsak, kadinlar liginde de aynisinin olacagini düsünüyorum. Belki bu sube için geç kalmis olabiliriz ama arayi kapatiriz. Lige haziriz. Insallah bütün branslarimizda hikayelerin sonu güzel biter” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA