Bakan Gül Açiklamasi 'Emegi Geçen Herkesi Kutluyorum'

Adalet Bakani Abdulhamit Gül, Galatasaray ile Fenerbahçe kadin futbol takimlarinin karsi karsiya geldigi dostluk maçindan sonra konustu. Kadina karsi her türlü siddete karsi olduklarini söyleyen Bakan Gül, gerçeklesen organizasyon için de emegi geçenleri kutladigini ifade etti.

Galatasaray Kadin Futbol Takimi ile Fenerbahçe Kadin Futbol Takimi’nin ‘Kadina Siddete Son’ diyerek gerçeklestirdigi dostluk maçinin ardindan Adalet Bakani Abdulhamit Gül açiklamalarda bulundu. Skorun önemli olmadigini ve kazananin kadinlar oldugunu söyleyen Bakan Gül, “Bugün ’Kadina siddete son’ mesajiyla çok önemli bir etkinlik izledik. Ülkemizin iki köklü takiminin kadin futbol takimlari, toplumsal farkindalik olusturmak üzere bu maçi oynadilar. Bu anlamda da önemli bir mesaj verildi.

Her anlamda kadina siddete karsiyiz. Her türlü eylemin karsisindayiz. Bu mücadeleyi her alanda, her zaman yapmak gerekmekte. Bu siyaset üstü bir mesele. Toplumun her kesiminin, her alaninda verilmesi gereken bir mücadele. Bu konudaki her türlü projeye biz destek veriyoruz. Kadina siddete karsi sifir toleransla bu konuda farkindalik getiren bu tip etkinliklerin, çok önemli ve anlamli olduklarini düsünüyoruz. Adalet Bakanligi olarak, ‘adliyelerde yalniz degilsiniz’ seklinde birkaç yildir uygulamaya koydugumuz projeler var. Kadinlarin ugramis oldugu her türlü magduriyet ve siddetin karsisinda olmaya devam edecegiz. Ben emegi geçen iki futbol takimimizin da yöneticilerini, oyuncularini tebrik ediyorum. Kadina yönelik siddeti hiçbir zaman, hiçbir yerde görmemek dilegiyle. Bir kadinin bile suça maruz kalmadigi, siddete maruz kalmadigi bir dünya dilegiyle. Emegi geçen herkesi kutluyorum” açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA